​Ny sammenligningsplatform hjælper danskerne med at finde de billigste lån

Skal du optage et lån?

​Ny sammenligningsplatform hjælper danskerne med at finde de billigste lån 1Alle mennesker kan have brug for at låne penge. Det kan for eksempel være, hvis du skal købe en ny bil, eller hvis du har brug for nogle ekstra lommepenge til rejsen. De sidste par år er de online lån blevet voldsomt populære, og det er ikke svært at forstå. Det er nemlig både nemt og hurtigt at låne på nettet.

Skal du låne online, er det en rigtig god idé at gøre brug af en sammenligningsplatform som Bankly. Optager du blot det første og bedste online lån, er der nemlig relativt stor risiko for, at tilbagebetalingen bliver en dyr fornøjelse. Det er nemlig ikke alle online lån, der har lige store låneomkostninger.

Låneomkostningerne varierer fra låneudbyder til låneudbyder

Skal du låne penge online, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at de forskellige lån ikke koster lige meget. Fuldstændig som med alle andre varer, er der forskel i prisen, når det gælder lån. Denne forskel viser sig dog på en lidt anden måde, end vi plejer at se den. Nemlig gennem renter og gebyrer.

Skal du have fat i et billigt lån, gælder det altså om at kigge efter de lave låneomkostninger. Her kan en sammenligningsplatform være en stor hjælp. På denne form for hjemmesider bliver online lån fra en lang række udbydere præsenteret. Dermed kan du hurtigt se, hvilke lån der virker interessante for dig, og hvilke lån du skal gå i en stor bue udenom.

Vær ikke fedtet med låneansøgningerne

Sammenligningsplatformene er rigtig gode, hvis du skal have en idé om, hvilke lån der findes på markedet. Dog giver disse sider dig ikke alle de informationer, som du har brug for. Den rente, som er angivet her, er eksempelvis ikke eksakt.

Grunden til, at den præcise rente ikke står skrevet er, at den afhænger af din personlige økonomi. Skal du kende til den rente, som du kommer til at betale, er det derfor nødvendigt at sende en låneansøgning afsted. Når du får svar på din låneansøgning, vil du nemlig også få oplyst den rente, som du kan forvente at skulle betale.

Låneansøgninger er gratis og uforpligtende

Det kan virke skræmmende at ansøge om et lån, hvis du ikke er sikker på, at du har lyst til at låne. Ikke desto mindre er det gennem låneansøgningen, at du får de oplysninger, som du skal bruge for at træffe dit valg. Heldigvis er låneansøgningerne gratis at sende, og de er ganske uforpligtende.

Skal du have et godt grundlag for at vælge det rette lån, er det en god idé at sende låneansøgninger til flere forskellige låneudbydere. På den måde kan du nemlig se, hvilken rente de forskellige selskaber kan tilbyde dig. Det er naturligvis en god idé at gå efter en billig rente. Dog er det de samlede omkostninger, som du bør være opmærksom på, og derfor må du ikke glemme gebyrerne.

Sammenlign lån ved hjælp af ÅOP

Har du sendt fem låneansøgninger afsted, sidder du sandsynligvis med en masse tal foran dig. Det kan være svært at blive klog på, hvilke lån der er det billigste, hvis renter og gebyrer stikker i øst og vest. Dog vil låneansøgningen ligeledes give dig en oplysning, som er ideel til sammenligning.

Her er der selvfølgelig tale om ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. I dette tal er både renter og gebyrer medregnet. Det vil sige, at du har mulighed for at sammenligne to lån med vidt forskellige renter og gebyrer.

Skal du sammenligne ved hjælp af ÅOP, er det vigtigt, at lånene har samme lånebeløb og løbetid. Hvis lånene opfylder disse kriterier, vil det billigste lån være lånet med den laveste ÅOP.

Hold øje med dit budget med en låneberegner

Har du fundet frem til det billigste lån, kan det være, at du føler dig klar til at låne. Inden du låner, er det dog en god idé at tage et kig på din økonomi. Bare fordi du har fundet det billigste lån, er det nemlig ikke sikkert, at du har råd til tilbagebetalingen.

Ved at benytte en online låneberegner kan du se, hvor meget du kan forvente at skulle betale for dit lån hver måned. Dette beløb kan du trække fra din indkomst sammen med dine faste udgifter.

Det beløb, som du har tilbage, er dermed de penge, som du har til mad, oplevelser og generelt forbrug resten af måneden. Er dette ikke et realistisk beløb, bør du ikke optage det pågældende lån. Du bør nemlig altid være sikker på, at du har råd til tilbagebetalingen, inden du låner penge.