​Telenor får adgang til Thy-Mors Energi’s fibernet
Hjem Nyheder ​Telenor får adgang til Thy-Mors Energi’s fibernet

​Telenor får adgang til Thy-Mors Energi’s fibernet

Af Redaktionen

Telenor og Thy-Mors Energi har i dag underskrevet en aftale, der indebærer, at Telenor fremover kan tilbyde lynhurtigt fiberbredbånd til kunderne i Thy-Mors fiberforsyningsområde.

​Telenor får adgang til Thy-Mors Energi’s fibernet

I behørig afstand blev aftalen underskrevet her til morgen af (fra venstre) fiberchef Lars Thorup Nielsen og koncernchef Lars Peter Christiansen begge fra Thy-Mors Energi samt adm. direktør i Telenor, Jesper Hansen og Henrik Møller Nielsen direktør i OpenNet.

Dermed får 44.000 nye husstande snart adgang til at købe Telenors nye bredbåndssatsning MaxSpeed med hastigheder på op til 1.000 Mbit/s. Telenor har en ambition om at levere hurtigt internet til så mange danske husstande som muligt.

Derfor udvider selskabet nu igen sit dækningsområde for fiberbredbånd. Nu er turen kommet til Thy og Mors, hvor 44.000 husstande snart kan se frem til selv at kunne vælge leverandør af fiberbredbånd.

Foruden dagens aftale med Thy-Mors Energi, har Telenor for nyligt også indgået en tilsvarende aftale med Nord Energi. Og tidligere på måneden fik de første kunder adgang til fiberbredbånd i Norlys’ fibernet.  Telenor, der er Danmarks næststørste mobil- og internetselskab, styrker dermed sin position på fiber- og bredbåndsmarkedet.

”Med aftalen får vi større mulighed for at imødekomme kundernes ønske om at samle deres mobil- og internetløsninger hos én udbyder.”

”Vi ønsker at tilbyde kunderne de bedst mulige forbindelser og kan se, at kunderne tager rigtig godt imod vores løsninger i de områder, hvor vi allerede i dag tilbyder fibernet. Med dagens aftale får kunderne i Thy og på Mors nu også mulighed for selv at vælge leverandør af fibernet. Vi er begejstrede for, at så mange fibernet vil samarbejde med os, og gøre åbningen af nettene til en fælles opgave, som kan komme endnu flere kunder til gode,” siger Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor.

Bedre udnyttelse af infrastruktur

Et øget udbud af attraktive produkter har stået højt på ønskesedlen hos Thy-Mors Energi, som er ejet af 44.000 andelshavere i Thy og på Mors. Den nye aftale med Telenor vækker derfor også begejstring i koncernen hvor andelshaverne, ud over produkter fra Altibox, nu også kan vælge produkter fra Telenor.

Lars Peter Christiansen, adm. direktør i Thy-Mors Energi, forventer, at et øget udbud af tjenesteudbydere og produkter vil betyde, at endnu flere andelshavere vælger en fremtidssikret bredbåndsløsning i form af fiber.

”Vi har i en længere periode arbejdet intensivt på at åbne fibernettet, og vi vil fortsat arbejde målrettet på at få endnu flere tjenesteudbydere på fibernettet. Samarbejdet med Telenor gør os i stand til at præsentere vores 44.000 andelshavere for endnu flere stærke digitale produkter. Vi vil gerne øge antallet af kunder der benytter vores fibernet, og det kan åbningen af vores fibernet samt et bredere udvalg af kvalitetsindhold helt sikkert hjælpe os med. Vi ser frem til at byde Telenor velkommen på vores fibernet, der som et af de første i landet, vil være fuldt udbygget inden udgangen af 2020,” siger han.

Den tekniske løsning er lagt i hænderne på OpenNet, som leverer forbindelsen mellem parterne. Henrik Møller Nielsen, som er direktør i OpenNet, glæder sig over endnu, at endnu et fibersamarbejde er blevet en realitet.

”OpenNet har lagt et stort arbejde i at skabe en enkel og stærk wholesale platform, som bindeleddet mellem netejere og indholdsudbydere. Det betyder, at tiden fra indgåelse af en aftale til idriftsættelse er blevet kortere. Åbne fibernet og OpenNet er et perfekt match, og både store og små aktører kan nu foretage et aktivt tilvalg af en løsning, som giver mening både for selskaberne og for alle de forbrugere, som får adgang til fibernettets mange muligheder,” siger han.

Parterne forventer, at de første Telenor-kunder tilsluttes Thy-Mors Energis fibernet inden udgangen af 2020.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>