1.000 børn udvikler nyt computerspil i fællesskab

De kreative ambitioner er i højsædet, når omkring 1.000 folkeskoleelever på blot to timer vil co-create et nyt computerspil i forbindelse med den store Coding Class Finale 2020, der løber af stablen tirsdag 16. juni.

1.000 børn udvikler nyt computerspil i fællesskab 1Som journalist inviteres du med til at dække skabelsen af det nye spil samt selve Coding Class Finalen, der foregår virtuelt pga. coronapandemien.

De mange 6. klasses elever har i løbet af skoleåret haft kodning, kreativ skabelse og it-innovation på skoleskemaet som en del af Coding Class. Et forløb der sigter mod at gøre børn og unge i folkeskolen nysgerrige på it og teknologi, så de lærer at løse problemer og være innovative i forhold til teknologi. Noget der faktisk også lige er kommet en midtvejsevaluering af.

I år dyster de 10 bedste spil, som eleverne selv har udviklet i forbindelse med klasseforløbene, og det bedste spil kåres i finalen. Samtidig vil alle eleverne deltage i forskellige workshops, hvor de i grupper vil udvikle hver deres del af et helt nyt computerspil.

Det er første gang, at så mange børn er sammen om at udvikle et computerspil i fællesskab – og de har blot to timer til at gør det i.

Det kommer til at ske på dagen

Det hele foregår online, men bliver streamet som web-tv, så alle elever, klasser og interesserede kan være med på sidelinjen. En del af de virksomheder, der i løbet af året har hjulpet eleverne med deres spil, vil f.eks. streame finalen og vise den for medarbejderne.

Kl. 10-12 er der otte forskellige virtuelle workshops, hvor børn fra hele Danmark kan deltage, og hvor man udvikler design, baggrund, lyd figurer, etc. til selve spillet. Børnene kan nå at deltage i to forskellige workshops i løbet af de to timer, og du kan som journalist naturligvis følge med i de workshops online, som du finder interessant.

Kl. 12:15 præsenteres Fællesværket, hvorefter det store finaleshow løber af stablen, og hvor det fedeste spil kåres i bedste Melodi Grand Prix stil.

Der vil også være faglige indslag fra elever, der taler om GDPR, digital dannelse og sikkerhed på nettet.

Det hele slutter kl. 14, og vi kan efterfølgende sende billeder, etc. til jer ligesom vi naturligvis gerne hjælper med at arrangere interviews med dem, som I gerne vil tale mere med.