100 dage med corona: Antallet af cyber-trusler er steget med 33 procent
Hjem SIKKERHED 100 dage med corona: Antallet af cyber-trusler er steget med 33 procent

100 dage med corona: Antallet af cyber-trusler er steget med 33 procent

Af Redaktionen

Det er ikke kun corona-virussen, som danskerne de sidste mange uger har skulle bekymre sig om.

100 dage med corona: Antallet af cyber-trusler er steget med 33 procentOgså computeren er i øget risiko for at blive inficeret, viser en ny opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Mimecast.

Danskerne har tilbragt langt flere timer hjemme end normalt i de seneste 100 dage. For en stor dels vedkommende er tiden blevet brugt på internettet, og det har været mere risikofyldt, end det var for blot få måneder siden.

I løbet af årets tre første måneder er antallet af cyber-trusler steget med 33 procent. Det viser en ny rapport fra sikkerhedsfirmaet Mimecast, der har analyseret trusselsbilledet de første 100 dage i 2020, hvor corona har været på toppen af dagsorden over hele verden.

”Signifikante katastrofer og store geopolitiske begivenheder bliver ofte en anledning for de mest kyniske og hjerteløse it-kriminelle til at målrette budskaber for at inficere ofres computere,” siger Carl Wearn, head of e-crime i Mimecast.

Det har også været tilfældet i langt de fleste af de angreb, som har fundet sted i perioden. Mimecast har siden januar opdaget over 60.000 falske hjemmesider med referencer til Covid-19. Når det gælder farlige e-mails, har Covid-19 ligeledes været flittigt anvendt. Mimecast har således blokeret hele 83 millioner e-mails relateret til virussen. Det har blandt andet været falske tilbud om beskyttelsesmasker eller en kur mod corona, som ser ud til at stamme fra anerkendte organisationer som Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Relevante konklusioner fra undersøgelsen:

  • Flere end 60.000 Covid-19 relaterede domæner er blevet registreret siden starten af januar.
  • Mimecast har blokeret flere end 83 mio. Covid-19 relaterede e-mailangreb.
  • Adskillige phishing-kampagner, hvor e-mails foregiver at have WHO som afsender, er blevet opdaget siden januar.
  • Der er opdaget eksempler på fupmails om refundering af rejser og flybilletter for at udnytte personer, som nu forventes at søge kompensation for deres bestilte rejser.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>