100 mio. kr. til hurtigt internet i yderområderne

Bredbåndspuljen 2020 åbner nu for ansøgninger.

100 mio. kr. til hurtigt internet i yderområderne 1
Billede: Colourbox

Puljen er målrettet bredbåndsprojekter i landzone- og sommerhusområder, hvor der ikke er udsigt til at få hurtigt bredbånd på kommercielle vilkår.

Danmark har generelt en meget god dækning med hurtigt bredbånd. 93 pct. af alle boliger og virksomheder har i dag adgang til bredbåndshastigheder på mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload. Dette skyldes først og fremmest en lang række af store og små udbydere, som over mange år har rullet bredbånd ud til danskerne på kommercielle vilkår.

Der er imidlertid en restgruppe, som ikke har udsigt til, at markedet vil sørge adgang til hurtigt bredbånd. Derfor giver den statslige bredbåndspulje mulighed for at søge om tilskud til etablering af hurtigt bredbånd i lokalområder, hvor dækningen er meget dårlig – og hvor der ikke foreligger planer for bedre dækning inden for tre år.

”Bredbåndspuljen er målrettet boliger, virksomheder og sommerhuse i landzone eller sommerhusområder. Fra Energistyrelsens side står vi klar med vejledning til de ildsjæle, som nu skal i gang med at forberede deres lokale bredbåndsprojekt”, fortæller kontorchef i Center for Tele, Signe Schmidt.