25-årig dansker løser landsbrugsudfordring i Myanmar med ny App
Hjem NYHEDER 25-årig dansker løser landsbrugsudfordring i Myanmar med ny App

25-årig dansker løser landsbrugsudfordring i Myanmar med ny App

Af Redaktionen

Antropologistuderende fra Københavns Universitet Ingrid Høgh Rasmussen og team hjælper landmænd i Myanmar med at sælge produkter.

25-årig dansker løser landsbrugsudfordring i Myanmar med ny AppLøsningen hedder AgriMatch og har netop vundet Telenor Youth Forum. Ingrid skal nu i samarbejde med en lokal NGO tilslutte 3.000 landmænd.

Ingrid Høgh Rasmussen og hendes team er netop udråbt som vindere af Telenors globale ungdomsforum, Telenor Youth Forum, og har modtoget 100.000 NOK for deres innovative digitale løsning, AgriMatch, som er en app, der hjælper landmænd i Myanmar med at sælge deres produkter.

– Mange udviklingsinitiativer og digitale løsninger har forsøgt at optimere landbrugssektorer verden over ved at forsøge at forbinde landmændene direkte til eksportører, men det virker desværre ikke, fordi mellemmænd udgør en uhyre vigtig rolle for landmændene, siger den 25-årige antropologistuderende fra Københavns Universitet og fortsætter:

– Det leder til en ond cirkel af korruption, gæld og fattigdom for landmændene.

Til kamp mod økonomisk ulighed

Telenor Youth Forum er et forum, hvor unge mennesker kommer med deres bud på, hvordan vi kan bruge teknologien til at komme globale udfordringer til livs.

Med AgriMatch ønsker Ingrid at bekæmpe økonomisk ulighed i landbrugssektoren – særligt i Myanmar, hvor 70% af befolkningen, ifølge Food and Agriculture Organization, er stærk økonomisk afhængig af landbruget.

– Vores løsning, AgriMatch, giver landmanden mulighed for selv at finde og kontakte mellemmænd og andre landmænd i nærområdet. Til det bruger vi geolokation. På den måde står landmændene i en stærkere forhandlingsposition og kan få en bedre pris for deres produkter, siger Ingrid Høgh Rasmussen.

Allerede før finalen havde en større landbrugs-NGO i Myanmar, Network Activities Group, indgået et partnerskab med AgriMatch.

Det betyder, at teamet nu kommer til at programmere AgriMatch og køre et pilotprojekt, som involverer 3.000 landmænd og 200 mellemmænd fra september 2019.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>