3 bringer bæredygtig smartphone til Danmark

Teleselskabet 3 har indgået en eksklusiv aftale med Fairphone om at forhandle verdens mest bæredygtige smartphone i Danmark.

3 bringer bæredygtig smartphone til Danmark 1
Fairphones bæredygtige telefoner har ikke tidligere været forhandlet i danske butikker. Det ændrer sig nu.

Fairphone er en social virksomhed, som udvikler smartphones, der er produceret med omsorg for mennesker og miljø. I dag lanceres den mest bæredygtige smartphone til dato: Fairphone 3+.

Det hollandske firma Fairphone laver smartphones baseret på Googles Android-platform. Men dét, der gør Fairphone til noget særligt, er det, som firmaet kalder “fair specs”. En række bæredygtigt fremskaffede materialer indgår i produktionen af deres smartphones, som samtidig er bygget til at kunne holde længe. I dag lanceres den mest bæredygtige smartphone til dato: Fairphone 3+, og den kan købes eksklusivt hos 3 i Danmark.

”Bæredygtighed har aldrig været mere aktuelt, og i vores evige stræben efter at gøre livet nemmere for kunderne, så er vi ret stolte over nu at tilbyde dem muligheden for nemt at træffe et bæredygtigt smartphone-valg. Fairphone har opnået en række imponerende certificeringer, som gør det klart og tydeligt, at man støtter en eksplicit indsats for at gøre verden til et bedre sted, når man køber en Fairphone,” siger Frederik Scholten, som er Head of Marketing and Proposition hos 3.

Fokus på langtidsholdbarhed og genbrug
Fairphone er den første elektronikvirksomhed, der integrerer Fairtrade-certificeret guld i produktionen af sine smartphones. Den nye Fairphone 3+ er bl.a. produceret af genbrugt kobber og 40 % genbrugsplastik samt bygget af moduler, som giver brugeren mulighed for selv at skille den ad med en skruetrækker og fx udskifte et slidt batteri eller opgradere kameraet fremfor at skifte hele telefonen ud. På den måde forventer Fairphone at nedbringe mængden af elektronikaffald.

”Vi mener, at vi bør få mest muligt ud af de materialer, der bruges i forbrugerelektronik. Vi bevæger os et skridt nærmere en cirkulær økonomi ved at tilskynde til genbrug og reparation af vores telefoner, samt gøre det lettere for brugerne at bruge deres telefoner i længere tid. Lanceringen af Fairphone 3+ er et konkret eksempel på, hvordan vi gør dette muligt. Ved at vise, at det er kommercielt holdbart at vise omsorg for mennesker og planeten, ønsker vi at motivere elektronikindustrien til at handle mere ansvarligt,” siger Fairphones CEO, Eva Gouwens.

Fairphone 3+ info og priser
Den nye Fairphone 3+ har et 48 megapixel kamera samt en Qualcomm 632-processor, 64 GB hukommelse (udvides til 400 GB med et MicroSD-kort), et udskifteligt batteri på 3000 mAh og robust Gorilla®-glas 5. Telefonen kommer med Googles Android 10 styresystem og leveres desuden med en lille skruetrækker, som gør det muligt for brugeren selv at udskifte telefonens moduler.

På 3.dk, i 3’s butikker og hos 3’s kundeservice kan man forudbestille Fairphone 3+ med en række abonnementer – fx med et Fri Tale 25GB abonnement for 78 kr. pr. måned i 40 måneder for telefonen og 160 kr. pr. i måned for abonnement med seks måneders binding. Det svarer til en minimumspris på 4.180 kr. inkl. oprettelse. Hvis man bestiller Fairphone 3+ hos 3 inden den 14. september, får man et gratis Fairphone cover med til telefonen, som ligesom telefonen er lavet af 40% genbrugsplastik.

Fra 14. september kan Fairphone 3+ opleves i 3Butikkerne i Fields, Fisketorvet, Lyngby, Østerbro, Strøget i København, Roskilde, Rosengårdscentret i Odense, Bruuns Galleri i Århus, Kolding Storcenter og Aalborg Storcenter.