3 er klar med nyt og hurtigere internet til mobilen i yderligere 19 kommuner
Hjem Telekommunikation 3 er nu klar med nyt og hurtigere internet til mobilen i yderligere 19 kommuner

3 er nu klar med nyt og hurtigere internet til mobilen i yderligere 19 kommuner

Af Redaktionen

Kunderne hos teleselskabet 3 kan nu få fornøjelsen af hurtigere mobilt internet – endnu flere steder i Danmark.

Teleselskabet 3 har nu tilføjet 19 kommuner til listen over, hvor teleselskabet leverer nyt og hurtigere mobilt internet gennem 5G og moderniseret 4G-netværk.

Det sker i takt med, at teleselskabet bygger nye antennepositioner og opgraderer de eksisterende landet over.

”Vi arbejder intensivt på at rulle det nye netværk ud, så vi kan levere en endnu bedre brugeroplevelse til vores kunder, og sikre dem den bedst mulige – og hurtigste internetforbindelse – uanset hvor i landet de befinder sig. Vi bygger nye antennepositioner og opgraderer vores eksisterende til 5G og moderniseret 4G i hele Danmark. Vi er meget tilfredse med, at vi nu kan sætte flueben ud for yderligere 19 kommuner på listen,” siger Netværksdirektør i 3, Kim Christensen.

60% af 3’s netværk er nu på 5G

Samtidig med, at de 19 nye kommuner er tilføjet listen kan 3 oplyse, at 60% af selskabets netværk nu har 5G og moderniseret 4G. Behovet for hurtigere og stabilt mobilt internet stiger i takt med, at dataforbruget herhjemme når nye højder.

”Vi ser, at dataforbruget på mobilen fortsætter med at stige. Her skal den digitale infrastruktur naturligvis følge med. Med udrulningen af 5G sikrer vi høj kapacitet i netværket, så vores kunder fortsat får en god og stabil forbindelse på mobilen – også selvom dataforbruget stiger”, siger Kim Christensen.

I takt med etableringen af det nye hurtige 5G-netværk moderniseres 4G-netværket med nyt radioudstyr og antennesystemer, som kan udnytte 3’s frekvenser bedre. Det betyder, at 3’s kunder i fremtiden får en bedre oplevelse når de taler i telefon eller er på nettet for eksempelvis at streamer serier via mobilt internet.

Mobilt bredbånd kan dække de fleste hjem indendørs

5G forbindes ofte med et lille ikon i øverste hjørne af mobiltelefonen, men der er potentiale til mere. Mobilt bredbånd med 5G kan takket være de hurtigere hastigheder og lavere responstid være et godt alternativ til kablet bredbånd og fibernet.

”Opgraderingen af vores netværk vil også forbedre dækningen indendørs i de områder, hvor signalerne lige nu kan have svært at trænge igennem. Allerede nu kan vi levere endnu hurtigere mobilt bredbånd med 5G mange flere steder med større kapacitet og downloadhastigheder på op mod 1 Gbit/s. Det kan dække langt de flestes behov for internet til hjemmet”, siger Kim Christensen.

3 fortsætter med at rulle det nye 5G-netværk ud, så endnu flere får mulighed for at benytte det hurtige netværk til mobilen. Teleselskabet forventer at dække stort set hele landet ved udgangen af året.

For at få glæde af det forbedrede 5G-netværk, så skal kunderne først og fremmest være i nærheden af en antenneposition, der er opgraderet til 5G. Den mulighed bliver større og større i takt med, at udrulningen skrider frem. Dernæst kræver det, at mobiltelefonen understøtter 5G – hvilket langt de fleste nyere mobiltelefoner gør. Sidst men ikke mindst, skal der være tegnet et abonnement, der indeholder 5G.

3 er klar med nyt og hurtigere internet til mobilen i yderligere 19 kommuner

De 19 kommuner, der bliver tilføjet til listen, hvor det nye 5g netværk er klar, er Allerød, Billund, Brøndby, Brønderslev, Fredensborg, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn, Glostrup, Gribskov, Hillerød, Hjørring, Høje Taastrup, Mariagerfjord, Morsø, Næstved, Rebild, Roskilde, Rødovre og Solrød.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>