3 vil hjælpe virksomheder med at omsætte data til indsigter
Hjem Nyheder 3 vil hjælpe virksomheder med at omsætte data til indsigter

3 vil hjælpe virksomheder med at omsætte data til indsigter

Af Redaktionen

3insights er navnet på 3’s nye rådgivningsenhed under erhvervsdivisionen 3Business, som skal hjælpe virksomheder med at få fuldt udbytte af data fra Internet of Things og mobilitetsdata fra 3’s netværk.

3 vil hjælpe virksomheder med at omsætte data til indsigter

Sigurd Leth, direktør for 3Business

3insights henvender sig særligt til virksomheder i detail-, transport-, turisme- og byggesektoren.

Teleselskabet 3’s erhvervsdivision, 3Business, har i denne uge lanceret en ny rådgivningsenhed med navnet 3insights. 3insights har allerede seks løsninger på hylden og et team af rådgivere klar, som skal hjælpe virksomheder med at udnytte det potentiale, som gemmer sig i data genereret fra Internet of Things og 3’s netværk.

Data fra Internet of Things gør det muligt for danske virksomheder at optimere deres forretningen på baggrund af indsigter fra virksomhedernes egne IoT-enheder, mens mobilitetsdata fra 3’s netværk kan give et realtidsbillede af, hvor potentielle kunder befinder sig, og hvordan deres bevægelsesmønstre ændrer sig over tid.

”Fremtiden er kompleks og svømmer i data. Vi vil hjælpe de danske virksomheder med at gøre den enkel og overskuelig, så de kommer på forkant. I takt med at flere enheder kommer på nettet, vil mange sidde på en guldgrube af data, som, hvis det bliver struktureret og analyseret, kan gavne forretningen. Her er 3insights særlig, fordi vi både favner Internet of Things, som netop er funderet i kundernes egen forretning, samtidig med at vi kan levere unikke dataindsigter fra 3’s netværk,” forklarer Sigurd Leth, direktør for 3Business.

En konkurrencemæssig fordel

Med seks konkrete løsninger klar; Connectivity Platform, Asset Management, Facility Intelligence, Mobility Tracking, Location Analysis og Tourism Management, kan 3insights servicere virksomheder i detail-, transport-, turisme- og byggesektoren. 3 er inde over hele processen, fra den indledende rådgivning til udarbejdelse af en skræddersyet løsning, implementering og løbende support.

3 vil hjælpe virksomheder med at omsætte data til indsigter”Virkeligheden lige nu er, at mange virksomheder ofte må støtte sig til data genereret af fx kundernes adfærd online. Skal man hente data ude fra ’virkeligheden’, kræver det metoder såsom spørgeskemaer, der kan være både omkostningstunge og med risiko for unøjagtigheder. Men den fysiske og digitale verden er ved at smelte sammen, og det betyder, at fx en fysisk butik kan få adgang til værktøjer, der tidligere har været forbeholdt kollegaerne i webshoppen. Den type objektive data, som giver en indgående og øjeblikkelig forståelse af forretningen, kan hjælpe virksomheder til at træffe de rigtige beslutninger og opnå en klar konkurrencemæssig fordel,” siger Sigurd Leth.

Læs mere om 3insights her.

Fakta om 3insights

 • 3insights er en rådgivningsenhed under 3’s erhvervsdivision, 3Business.
 • 3insights tilbyder lige nu seks løsninger:
  • Connectivity Platform: Et IoT-værktøj, som forbinder virksomhedens enheder til hinanden og til nettet. 3Insights leverer de simkort, der forbinder enhederne, og rådgiver om den optimale platformsløsning, der giver virksomheden indblik i lige præcis de dataindsigter fra enhederne, som er relevante for forretningen.
  • Asset Management: Et IoT-baseret værktøj, som giver virksomheden mulighed for løbende at overskue, spore og kontrollere deres aktiver over hele verden. Værktøjet kan dermed anvendes til at optimere alt fra ruteplanlægning til ressourceforbrug. 3insights leverer desuden simkort.
  • Facility Intelligence: Et værktøj, som samler alle ejendoms- og bygningsdata i ét system, så bygningerne bliver mere intelligente, kontrollerbare og forbundne, og den daglige administration, kontrol og rapportering bliver mere overskuelig og pålidelig.
  • Mobility Tracking: Et bredt værktøj, som gør det muligt at få indblik i såvel historisk som real-time data på, hvordan mennesker bevæger sig ved hjælp af anonymiseret og aggregeret mobilitetsdata fra 3’s netværk.
  • Location Analytics: Et værktøj, som kan give et dybt indblik i de bevægelsesmønstre, som foregår på helt bestemte lokationer. Det kan bl.a. være butikslokaler, bycentre eller togstationer. Location Analytics giver dermed fysiske forretninger adgang til de kundeindsigter og data, som indtil nu har været forbeholdt webbaserede virksomheder.
  • Tourism Management: Et analyseværktøj, som giver mulighed for at sammenholde statistisk data med mobilitetsdata, så man kan opnå en større forståelse for, hvordan en given målgruppe bevæger sig omkring, hvor de kommer fra, og hvor de tager hen.

Fakta om mobilitetsdata fra 3’s netværk

 • Anonymiseret aggregeret netværksdata fra 3’s mobilnetværk gør det muligt at analysere på brugernes bevægelsesmønstre. Dataet indeholder ingen oplysninger, som hverken direkte eller indirekte kan identificere et konkret individ og dennes aktiviteter.
 • Dataet er baseret på målinger af antallet af brugere på 3’s netværk i udvalgte områder, og på den baggrund kan 3 efterfølgende regne sig frem til et estimat på den samlede mængde mennesker. Da 3’s kundegruppe og andelen af udenlandske gæster på 3’s netværk ikke er repræsentativ for den samlede befolkning, bruger 3 en stratificeret ekstrapoleringsmetode til at nå frem til det endelige tal. Dette er en gængs teknik inden for bl.a. markedsundersøgelser.
 • Analysemetoden lever op til gældende regler for persondatabehandling og følger guidelines for anonymisering fra EU-databeskyttelsesmyndighedernes arbejdsgruppe (tidligere kendt som Article-29 Working Party)

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>