300 grunde til allerede at være træt af MitID
Hjem NYHEDER 300 grunde og dage til allerede at være træt af MitID

300 grunde og dage til allerede at være træt af MitID

Af Redaktionen

I dag er, der kun godt 300 dage til, at vi alle sammen skal til at kende et nyt ord når når vi handler ind online, eller når ansættelseskontrakten skal underskrives på arbejdet.

For ikke at nævne aftalebrevene eller årsrapporterne. MitID.

Måske er du allerede blevet bedt om at opdatere din NemID-app til MitID når du swiper på netbanken eller skal betale online – ellers så bliver du det snart. Og, hvis du er som jeg, så tænker du nok…

”Ork. Jeg har lige installeret appen og endeligt blevet glad for NemID, så hvad er nu der her MitID-halløj for noget… og hvorfor skal jeg skifte? Det gider jeg faktisk ikke…”.

Fakta er dog, at i takt med at verden og Danmark blivere mere og mere digital, så er der også flere og flere måder it-kriminelle kan fuske og snyde sig til at handle eller udgive sig for dig. Derfor skal vi have nye og mere sikre e-signaturløsninger i Danmark. Og det er her MitID kommer ind. Det er meget mere sikkert end NemID. Og det er faktisk det eneste, der er vigtigt når det kommer til ID-validering. Så du og jeg kan færdes online i ro og fred og interagere med det offentlige og netbutikker uden at være bange for at it-kriminelle kigger med over skulderen.

300 grunde til allerede at være træt af MitID

Aiman Rafii

Rejsen fra NemID til MitID behøver ikke at være besværlig eller dyr. Og det tager ikke 300 dage. Bare rolig. Men det er en rejse alle virksomheder skal på og er du virksomhedsejer, der i dag bruger NemID til identifikation af kunder på den ene eller anden måde, så skal du over på MitID indenfor de næste 300 dage. Hvis ikke du er igang med at skifte fra NemID til MitID, og lige skal sove på det, så fred være med det. Når du vågner, så har du 299 dage tilbage til at blive klar til fremtiden. Og så længe, at du ikke sover over, så går det nok. Bare husk at sætte alarmen – og lad være med at trykke snooze. For en sikkerheds skyld.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>