3D-printet bruser til hunde blev udviklet på rekordtid
Hjem Nyheder 3D-printet bruser til hunde blev udviklet på rekordtid

3D-printet bruser til hunde blev udviklet på rekordtid

Af Redaktionen

Mange hunde elsker vand, men lige så mange hader at komme i bad.

3D-printet bruser til hunde blev udviklet på rekordtid

Med tankerne rettet mod de firbenede venner med vandskræk skabte den tyske vandhane- og bruserspecialist Hansgrohe Innolab et brusehoved, der “aer” hunden ren.

Takket være 3D-print kunne Furly-mundstykket komme i handelen kun seks måneder efter, at idéen og designet blev udviklet.

Ideen til Furly brusehovedet opstod på baggrund af to udfordringer; at give både hund og ejer en bedre badeoplevelse og at få succes med hurtigt at udvikle et produkt fra koncept til serieproduktion – med så få omkostninger som muligt. Med industriel 3D-printteknologi fra EOS, en af ​​verdens førende virksomheder inden for området, kunne Hansgrohe begynde at sælge brusehovedet på mindre end seks måneder.

Stor kreativ frihed
Målet var at udvikle et lønsomt produkt af høj kvalitet, der straks kunne sælges. Hansgrohe valgte at anvende additiv fremstilling til at skabe sine prototyper og første produktserie takket være den fleksible teknologi. Man stod dog over for en stor udfordring; brusehovedet skulle indfri de lovmæssige krav til drikkevand.

– Vi arbejder hver dag med tekniske koncepter til nye hånd- og vægmonterede brusere. I forhold til Furly udnyttede vi den meget større kreative frihed, som man opnår med additiv fremstilling sammenlignet med traditionel sprøjtestøbning, siger Jochen Armbruster, Head of CA-Tools & Prototyping hos Hansgrohe Group og fortsætter:

– Vi kunne for eksempel integrere funktionalitet direkte i produktet og markant reducere antallet af dele. Men da bruseren er forbundet til drikkevand, havde vi brug for en særlig tilladelse. Disse tilladelser havde aldrig tidligere været givet til 3D-printede produkter, hverken i Europa eller i USA.

Praktisk funktionalitet
Takket være et tæt samarbejde mellem Hansgrohe og EOS lykkedes det at få tilladelse til at bruge det pulverbaserede plastmateriale, og den første serie på 5.000 brusehoveder blev skabt med EOS P 396-printeren. Det primære formål med produktet var at skabe en behagelig og stressfri badeoplevelse for hunden og dens ejer. Bruserne blev derfor testet løbende og blev justeret i henhold til den respons, man fik. Det endelige design giver brugeren mulighed for at skifte mellem forskellige brusestråler ved et tryk på en knap. En anden praktisk funktion er, at vandstrålen stopper, så snart man slipper bruseren, hvilket betyder, at hundeejeren kan bruge den med én hånd.

– Det var kun muligt at udføre så mange hurtige test og omkostningseffektivt forbedre produktet med additiv fremstilling. Traditionel sprøjtestøbning ville være alt for dyrt, siger Jochen Armbruster.

Det endelige resultat var en realitet fem en halv måned efter, at det første design blev skabt.

– Det lykkedes Furly-teamet at lancere et produkt på meget kort tid og straks teste, hvordan det blev modtaget. Alt sammen for en meget lille investering, afslutter Jochen Armbruster.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>