5G og luft til vand varmpeumper 2022
Hjem Telekommunikation 5G og luft til vand varmpeumper i 2022

5G og luft til vand varmpeumper i 2022

Af Redaktionen

5Gkommer til at revolutionerer stort set ALT der har med internet at gøre og luft til vand varmepumperne kommer til at spare os milliarder i energi, det handler kun om at få dem monteret.

Udover krig og covid-19, der det 2022s vildeste udvikling

5G og luft til vand varmpeumper 2022

5Ger en teknologi, der svarer til fibernet, bare trådløst. Sådan har vi i hvert faldt fået det forklaret flere steder fra og derfor er forventningerne naturligvis meget høje, helt som de var da 4Gudrullet i Danmark og skuffede fælt.

4G var ikke mega hurtigtog bedre end fibernet, det var halv langsomt, ret dyrt og med ringekapacitet.

Pinghastigheden var så ringe, at man ikke kunne spille online med 4G og det var faktisk en af de primære årsager til det aldrig slog igennem – Der kunne ikke spilles online.

Du kan godt spille med 5G

Se nu var det den største hængesko ved 4G og det er der rådet bod på med 5G. Der er her lynhurtig PING, som var problemet med 4G og derfor håber teelselskaberne at de kan få langt flere over på den trådløse teknologi, da den er billiger i det lange løb.

Der skal ikke skydes fiber ind til en bilig, når et nyt abonnement melder sig og der skal ikke en montør forbi og monterer router.

Nej, det hele kan sendes i en kasse, hvor der er et 5Gmoden, som er klar til montering, hvor man nu har lyst til at sætte det.

Der skal bare bestilles og ventes 4 dage, så er man online.

Det vil med andre ord skabe en helt ny økonomi hos teleselskaberne, hvor de kan tjene penge uden ret meget bøvl når kunden henvender sig.
Det vil både gå lynhurtigt og med en opkobling til internettet og ikke kræve den dyre montør, der skal forbi.

Luft til vand varmepumperne

Så snart strøm og gas/olie stiger, ser danskerne sig om efter billigere alternativer, det er helt logisk og sådan sker det i alle lande.

Gasfyr, oliefyr, træpillefyr og elvarme bliver i dag slået af en luft til vand varmepumpe, der kører på el.

Derfor skifter langt de fleste, der leder efter ene billigere opvarmings kilde til en luft til vand varmepumpe. En del går videre og vælger et jordvarmeanlæg, der er en anelse billigere i drift enden luft til vand varmepumpe, men dog også enormt meget dyrerer i etablering.

Luft tilvand varmepumpen installeret ret nemt af en montor og kobles op til boligens eksisterende anlæg f.eks. til en buffertank i entreen (Den kan være i et skab)

Varmepumperne virker bedst med gulvvarme

En luft til vand varmepumpe har en lav fremløbstemperatur kontra f.eks. fjernvarme, der ligger på omkring 65 grader – hvor luft til vand varmepumpen ligger megetl avere.

Det betyder, at du skal have meget store radiatorer eller gulvvarme for at få et godt resultat med en luft til vandvarmepumpe,

Kan en luft til vand varmepumpe kobles sammen med 5G?

Kani tage de to mest hotte energiemner i Danmark i 2022 og koble dem sammen?

Naturligvis.

En luft til vand varmepumpe koblet op til gulvvarme, kan få meget store fordele af opkobling til vejrdata, der forudsiger vejret fremadrettet. Det er noget de nyeste gasfyr har inkluderet og teknologien er som sådan ikke ret avanceret.
Ideen er at der kompenseres for fremtidig lavere temperaturer pga vejrskifte, så varmepumpen har sørget for at fylde buffertanken med nok varmt vand.

På den måde sørger varmepumpen for at boligen får nok varmt vand til at en stæk koldvind ikke ændrer på indemiljøet.

Det der nemlig er den store forskel på varme fra en luft til vand varmepumpe kontra et træpillefyr / elvarme, er at fremløbstemperaturen er lav og man derfor ikke hurtigt kan kompenserer for vejrskifte.
Skruer du op på 5, vil der gå 2 – 3 dage inden du kan mærke det i boligen og det er den største ulempe ved en luft til vand varmepumpe kontra f.eks. et træpillefyr eller oliefyr, hvori man bare kan skrue op.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>