5G-prisen går til Nokia Bell Labs Aalborg og Aalborg Universitet
Hjem NYHEDER 5G-prisen går til Nokia Bell Labs Aalborg og Aalborg Universitet

5G-prisen går til Nokia Bell Labs Aalborg og Aalborg Universitet

Af Redaktionen

5G Prisen blev på dagens Tele2019 konference overrakt til Nokia Bell Labs Aalborg og Aalborg Universitet for deres samarbejde, der har været banebrydende og nytænkende inden for udvikling af 5G-teknologier.

5G-prisen går til Nokia Bell Labs Aalborg og Aalborg Universitet

Foto: Henrik Frydkjær. Klaus Pedersen fra Nokia Bell Labs Aalborg (nr. 2 fra venstre) og Ignacio Larrad fra Aalborg Universitet. De to flankeres af formand for IDA Connect, Michael Jensen og Janni Torp Kjærgaard, vicedirektør i Energistyrelsen.

5G Prisen uddeles for første gang og er et samarbejde mellem Ida Connect og Energistyrelsen.

I dag blev 5G Prisen uddelt. Vinderen blev Nokia Bell Labs Aalborg og Aalborg Universitet, der over en længere periode har væretkraftigt involveret i forskning, der er indgået i udviklingen af 5G-systemet og dets teknologikomponenter. Deres praktiske demonstrationer og aktive deltagelse i nationale fora har bidraget til at øge viden om 5G i Danmark.

”Bedømmelsesudvalget har lagt vægt på Nokia og Aalborg Universitets samlede arbejde og betydning for udviklingen af 5G. Nokia Bell Labs Aalborg og AAU har blandt andet været en drivende kraft i en række EU-projekter, som udviklede nogle af de første koncepter til 5G New Radio. De har skabt 5G-højteknologiarbejdspladser i Danmark og konkrete resultater inden for 5G. Projektet sikrer, at Danmark er med på 5G-verdenskortet” udtaler Robert Lindgaard, medlem af bedømmelsesudvalget og chefkonsulent i Energistyrelsen.

5G Prisen for studerende går til Theis Rune Wollesen for hans kandidatspeciale Energy efficiency improvements in 5G mobile networks. DTU. Specialet er det første som analyserer, hvordan man ved hjælp af såkaldt selv-organiserende-netværk kan slukke for mobilmasterne, når der ikke er behov for dækning. I dag går mellem 50-60% af mobilsystemernes strømforbrug til at drive radiosystemet. Ved at slukke og tænde radioerne på en intelligent måde viser studiet, at man kan spare op til 45% af denne energi.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>