Ny VMware undersøgelse: 70% af europæiske virksomheder kæmper med innovation på grund af udfordringer med at anvende data effektivt
Hjem VMware Ny VMware undersøgelse: 70% af europæiske virksomheder kæmper med innovation på grund af udfordringer med at anvende data effektivt

Ny VMware undersøgelse: 70% af europæiske virksomheder kæmper med innovation på grund af udfordringer med at anvende data effektivt

Af Redaktionen

Næsten tre fjerdedele (70 procent) af alle virksomheder kæmper med at udnytte værdien af deres data, hvilket har en direkte indvirkning på deres evne til at innovere, ifølge ny VMware undersøgelse.

Cloudvirksomheden VMware har i en ny undersøgelse adspurgt 100 ledere blandt Forbes top 2000 virksomheder i Europa.

30 procent af de adspurgte ledere siger, at omkostningsreduktion er deres vigtigste strategiske mål. Med en potentiel recession på vej kan bedre brug af data være en måde at fremme kortsigtet og langsigtet innovation på. De fleste ledere føler, at de virksomheder, der prioriterer og tager datadrevet beslutninger, overtager en stigende del af markedet. 58 procent af dem er også bekymrede for, at deres egen virksomhed bliver ladt i stikken, hvis ikke de bliver bedre til at udnytte deres data.

En manglende evne til at omsætte ideer til nye produkter, tjenester og strategier truer stadig mange virksomheder og kan i værste fald svække konkurrenceevnen. Kløften mellem innovation og implementering, der først blev afsløret i Bayes Business Schools og VMwares rapport fra 2018, Innovating in the Exponential Economy, er vokset for de virksomheder, der ikke fuldt ud udnytter deres data.

Fire af de syv vigtigste strategiske forretningsmål over de næste to år kræver nøjagtig, relevant og opdateret data til at træffe de bedste beslutninger – fra at forstå og kunne effektivere arbejdet til at udvikle og forbedre kundeoplevelsen.

“Langt de fleste virksomheder lider ikke af mangel på ideer, men på trods af fremskridt med at implementere ideerne, er der stadig en kløft mellem innovation og implementering. Det skyldes hovedsageligt mangel på digitale muligheder, ufleksibel infrastruktur og forskellige begrænsninger og risici forbundet med datasuverænitet og overholdelse af lovgivningen”, siger professor Feng LI, formand for Information Management ved Bayes Business School ved City, University of London og fortsætter:

“Interessant nok har det at have for mange data vist sig at være en af de største udfordringer for virksomheder, og den nuværende teknologiske overflod, som mange organisationer oplever, forhindrer dem i at blive mere datadrevne, hvilket resulterer i, at strategiske muligheder går tabt.”

Udfordringerne ved datadrevet innovation

De største databarrierer, som de adspurgte ledere fremhæver, inkluderer organisationer, der har for mange data (83%), problemer med at få adgang til de rigtige data (74%) og tekniske begrænsninger (60%). Datasuverænitet, hvor data, der er gemt eller indsamlet, er underlagt love om privatlivets fred og ledelsesstrukturer inden for en nation, branche eller organisation, er også en stor udfordring for virksomheder i at få fuldt udbytte af deres data.

Ny VMware undersøgelse: 70% af europæiske virksomheder kæmper med innovation på grund af udfordringer med at anvende data effektivt“Innovation kan ikke sættes på pause, især ikke i økonomiske nedgangstider. Innovation skal være en del af en virksomheds DNA, og det kræver tid, den rigtige kultur, de rigtige processer og den rigtige teknologi, for at den kan lykkes og få succes. Innovation er ikke kun godt at have, men noget, der er en forudsætning for at være konkurrencedygtig, tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere samt for at skabe værdi for virksomheden”, siger Joe Baguley, VP & CTO hos VMware.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>