Ny platform kan give kræftramte hurtigere behandling

Fremover skal kræftramte patienter vente kortere tid på at modtage målrettet cancerbehandling takket være en ny it-platform, som i løbet af kort tid kan finde den rette behandling til forskellige cancertyper.

Ny platform kan give kræftramte hurtigere behandling 1
Anette Vainer, der er landechef i Citrix Danmark

En hurtig og målrettet behandling kan være altafgørende for kræftpatienters overlevelsesmuligheder. Jo tidligere lægerne kan sætte ind med rette behandling, jo bedre er chancerne for at blive kureret. Derfor er det afgørende at begrænse den tid, det tager en læge at finde frem til den rette behandling til en given type cancer. Og netop det er det danske medtech-virksomheden Oncology Venture igang med.

Oncology Venture tilbyder en platform, hvor læger kan få svar på, hvilken behandling som passer til den enkelte patient og cancerform. I samarbejde med it-virksomhederne Citrix og Google Cloud er platformen nu flyttet fra virksomhedens eget datacenter og til Google Cloud, hvilket gør den langt hurtigere og mere effektiv.

”Da vi kørte analyserne i vores eget datacenter, tog det os tre uger at analysere 1.500 patienter. I dag kan vi gøre det i løbet af et par timer,” siger Ulrik Christensen, Principal Infrastructure Engineer i Oncology Venture.

Platformen forbinder virksomhedens partnere over hele verden. De får nu alle adgang til den samme virtuelle desktop udviklet af Citrix, uagtet om brugeren logger på fra en Mac, Windows PC eller tablet. Det gør desuden support enkel, fordi der ikke er behov for fysisk adgang til de enkelte maskiner. Således sparer virksomheden op til 10 timer om måneden alene på installation af opdateringer.

En sikker platform til følsomme data

Foruden kortere svartid er det essentielt for Oncology Venture, at sikkerheden er i top. Med Citrix-løsningen kan interessenter kun få adgang til oplysningerne ved at logge på platformen, hvilket overflødiggør behovet for USB-nøgler eller andre usikre lagermedier.

Samtidig har brugerne adgang til en bred pallette af applikationer, som ligeledes kan benyttes uafhængigt af, om den enkelte bruger arbejder på en telefon eller pc. Det inkluderer Citrix’ produktivitetsværktøjer, der med hjælp fra maskinlæring gør blandt andet informationssøgning lettere og dermed øger medarbejdernes produktivitet.

”I Citrix er vi enormt stolte over at yde et bidrag til en revolutionerende udvikling inden for behandling af kræft. Platformen rummer alle de applikationer og fildelingsmuligheder, brugerne har brug for. Så når de logger på, har de adgang til alt, hvad de skal bruge. Det gør dem mere effektive, fordi de ikke konstant skal skifte mellem programmer. Og den brugeroplevelse får de, om de sidder i USA eller Danmark, på en Mac eller en Windows-computer,” siger Anette Vainer, der er landechef i Citrix Danmark.

Med mindre spildtid kan Oncology Venture og virksomhedens partnere altså langt hurtigere behandle patientdata og finde den rette behandlingsform. Dermed kan en teknisk løsning ende med at gøre en reel forskel for mennesker og ikke kun for en virksomheds bundlinje.