A-kassen viser sit værd under Coronakrisen

Det er i krisetider at a-kassen viser sit værd og nu er ingen undtagelse.

A-kassen viser sit værd under Coronakrisen 1Den ekstraordinære situation med Coronakrisen (COVID-19), får tankerne hen på Finanskrisen, hvor der blevet fyret tusindvis af medarbejdere.

Mange danskere har desværre allerede mistet jobbet, som følge af Coronakrisen, mens mange nok føler sig mere usikker i jobbet. Det har derfor sjældent været vigtigere med en god a-kasse som lønmodtager.

Flere lønmodtagere strømmer til a-kasserne

En nylig gennemgang af DR viser, at lønmodtagerne strømmer til de danske arbejdsløshedskasser. Flere udbydere har endda dobblet deres medlemstilgang i marts måned.

Det er nemt at forstå tendensen. De fleste lønmodtagere er mere usikre i deres job, hvor det er vanskeligt at vide hvad fremtiden bringer for ens arbejdsgiver.

Er du ikke allerede tilmeldt en a-kasse? Eller er du i tvivl om de er den rette udbyder for dig? Så kan du sammenligne a-kasser via PRISAS.

A-kassebranchen ser ind i et travlt 2020

Der er ingen tvivl om at a-kassebranchen ser ind i et travlt 2020, for der kommer til at være ekstraordinært meget aktivitet, på forskellige fronter.

  • Dels langt flere ledige end forventet, hvilket giver øget arbejdspres
  • Dels de afledte konsekvenser af hjælpepakkerne fra Regeringen
  • Dels alle de ophobede opgaver, der skal igangsættes når der for alvor er åbnet op for Danmark igen

Flere ledige, mere support og rådgivning, flere der skal søge job og dertil de afledte udfordringer ved hjælpepakkerne. Det bliver et travlt år, for dem der arbejder hos a-kasseudbyderne, som for mange andre faggrupper.

A-kassen med vigtig rolle i anden og tredje fase

Der er ingen tvivl om at a-kassen har en vigtig rolle for den enkelte lønmodtager og samfundet generelt. Man kan inddele Coronakrisen i forskellige faser, hvor den første fase var den indledende smittefase og nedlukning af Danmark.

Anden fase: Herefter kommer en anden fase, med virksomheder i vanskeligheder, fyringer samt hjælpepakker, der bidrager til at begrænse antal fyringer. Bl.a. via lønkompensation.

For de helt almindelige og flittige danskere, der har mødt en uretfærdig konsekvens, er det vigtigt med dagpengestøtte og at de på et tidspunkt bliver hjulpet tilbage på arbejdsmarkedet. Her har a-kasserne en utrolig vigtig rolle.

Tredje fase: Den tredje fase er efter genåbningen af Danmark, hvor er for alvor kan søges job og tages til normale jobsamtaler. En tid hvor der er gang i hjulene igen og landets virksomheder er friske på at genansætte medarbejdere.

I denne fase har a-kassen og Jobcenteret en tilsvarende vigtig rolle, i deres rådgivning og vejledning af de mange danskere.

Har du den rigtige a-kasse?

For dig som lønmodtager, er det helt centrale spørgsmål om du har den rigtige a-kasse? Det kan dels være ud fra prisen, men ligeledes hvilke værktøjer, rådgivning og medlemsfordele de kan tilbyde dig.

Er I det rette match, eller er det nogle år siden du sidst fik gennemtjekket din a-kasseløsning? Det er særligt i krisetider som Coronakrisen, at mange virkelig får øjnene op for deres betydning.