Efter blot 1 år: Dansk ladeløsning til elbiler åbner i Mellemøsten
Hjem ELBIL Dansk ladeløsning til elbiler åbner i Mellemøsten

Dansk ladeløsning til elbiler åbner i Mellemøsten

Af Redaktionen

Den danske startup-virksomhed Monta har på knap et år revolutioneret markedet for elbiler i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Nu er turen kommet til Mellemøsten, hvor virksomheden har indgået et samarbejde om at udbygge infrastrukturen for opladning af elbiler.

Efter blot 1 år: Dansk ladeløsning til elbiler åbner i Mellemøsten

Casper-Rasmussen

Den danske app og ladeplatform til elbiler Monta, der blev lanceret for bare 11 måneder siden, indgår et samarbejde med e-mobilitetsleverandøren CITA om at udvide infrastrukturen for elbiler i Mellemøsten.

Montas platform fungerer både som en slags Airbnb og et styresystem til ladestandere. Softwaren gør det nemt at anlægge og administrere ladestandere for eksempelvis foreninger, virksomheder, installatører og operatører, mens elbilister også kan bruge appen til at låne privat- og virksomhedsejede ladestandere mod en pris fastsat af ejeren.

Og det er netop på grund af platformens integrerede løsninger, at CITA har udvalgt Monta som eksklusiv partner i hele Mellemøsten.

“Elbilsmarkedet i Mellemøsten er tidoblet i løbet af de sidste fem år, og vi er nået til et punkt, hvor den nuværende mængde af offentlige ladestandere simpelthen ikke kan følge med efterspørgslen. Organisationer i hele regionen ønsker at støtte op om overgangen til elbiler, men det går ikke hurtigt nok. Det er her, Monta kommer ind i billedet, da de tilbyder en problemfri og fuldt integreret software til opladning af elbiler,” siger Ian Beattie, der er salgs- og driftsdirektør hos CITA.

Samarbejdet går ud på, at Montas app og software skal understøtte CITAs smart-løsninger, mens CITA selv står for leveringen af den nødvendige hardware og anlægningen af ladestandere hos slutbrugerne.

Genvej til flere elbiler i Mellemøsten

Målet med samarbejdet er at imødekomme høje ambitioner om at få flere elbiler på gaden i blandt andet Qatar, Saudi-Arabien og de Forenede Arabiske Emirater inden 2030. Samarbejdet vil således spille en væsentlig rolle i at gøre det mere attraktivt at erhverve sig en elbil i Mellemøsten.

”CITA har arbejdet benhårdt på at understøtte elbilisme i Mellemøsten, og vores nye partnerskab med dem giver os ideel mulighed for at levere bæredygtig transport til både organisationer, virksomheder og private elbilister i regionen. Mellemøsten er et marked i enorm vækst på den front,” siger Casper Rasmussen, der er administrerende direktør og medstifter hos Monta.

Montas software skal blandt andet bruges til at øge antallet af tilgængelige ladepunkter i Mellemøsten samt levere 24/7 kundesupport og et integreret betalingssystem, der gør opladningsprocessen nem og enkel for både elbilister og ejere af ladestandere

”Vi er spændt på at vise, hvor nemt det i virkeligheden er at tage springet til elbilisme, og vi er glade for at være med til at grundlægge e-infrastrukturen i et område som Mellemøsten, der satser massivt på elbiler netop nu,” siger Casper Rasmussen.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>