’Årets Byggeri, Erhverv 2022’
Hjem NYHEDER ‘Årets Byggeri, Erhverv 2022’

‘Årets Byggeri, Erhverv 2022’

Af Redaktionen

DTU, Risø Vindenergi blev æret med den prestigefulde pris ‘Årets Byggeri, Erhverv 2022’

Magasinet Byggeri tildelte prisen ‘Årets Erhvervs Byggeri 2022’ til byggeriet DTU, Risø Vindenergi.

I samarbejde med CCO og Langvad Arkitekter er byggeriet blevet et vellykket projekt for DTU (Bygningsstyrelsen).

’Årets Byggeri, Erhverv 2022’

Dommerkomiteen overrækker prisen til repræsentant fra Christensen & Co Line Lange og Mads Wendt-Larsen fra Norconsult

Projektet omfatter 3 nybygninger som indeholder værkstedsfaciliteter med udstyr til laserkalibrering og laboratorier med fintfølende mikroskoper, hvilket stiller særlige vibrationskrav, og særlige brandhensyn i områder, hvor der bliver arbejdet med ‘hot deformation’ af store metal-prøver. Desuden blev der ombygget i 2 eksisterende faciliteter, som kom til at rumme en blanding af mindre montage-, reparations- og ombygningsværksteder, kontor- og mødefaciliteter samt nye og forbedrede omklædningsforhold for medarbejderne.

Ved ombygningen opdateres alle de tekniske anlæg og installationer til nutidig standard. Bl.a. blev CTS en central nøgle for energioptimering og indeklima samt arbejdsmiljø og og akustik et vigtigt tiltag.

Fagjurien udtalte bl.a., at prisen for årets erhvervsbyggeri gives fordi, at bygningen er en meget teknisk komplekse bygning med flere funktioner. Det er en bygning, hvor der er skabt rammer for alle Risøs specialistområder inden for Vindenergi, og hvor der kan forskes under samme tag. Dette giver et unikt forskningsmiljø på tværs af fagområder, hvilket erfaringsmæssigst skaber bedre resultater.

Ved overrækkelsen var dommerkomiteen repræsenteret ved Formand Scott Hollingsworth og Henrik Garver, adm. Direktør, FRI.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>