Ankorstore opnår unicorn-status på kun to år med 250 millioner Euro investering
Hjem NYHEDER Ankorstore opnår unicorn-status på kun to år med 250 millioner Euro investering

Ankorstore opnår unicorn-status på kun to år med 250 millioner Euro investering

Af Redaktionen

Kun to år efter den succesfulde lancering opnår Ankorstore,  online engrosmarkedspladsen, der samler 200.000 forhandlere og 15.000 mærker i hele Europa, status som unicorn med en værdi på €1.75 milliarder.

€250 millioner Serie C-finansieringsrunden blev ledet af verdensklasseinvestorer BOND og Tiger Global med deltagelse af Eurazeo og Coatue samt eksisterende investorer såsom Index Ventures, Bain Capital Ventures, GFC, Alven og Aglae.

Ankorstore, hvis mission er at genopfinde engrosmarkedet for uafhængige mærker og forhandlere og at udjævne vilkårene for de uafhængige, har meget hurtigt vist sig som kategorileder i hele Europa. Ankorstores salg er steget med 950% mellem 2020 og 2021. Med mere end 11.000 brands registret i 2021, er der aktuelt mere end 15.000 brands, der sælger mere end 1 mio. forskellige produkter på platformen.

“Vores mission er at skabe en global engrosforretning for at påvirke balancen til fordel for uafhængige brands og butikker”, forklarer Nicolas Cohen, Co-CEO og medstifter og fortsætter: “Vi ønsker at gøre tingene nemme og enkle for brands og uafhængige detailhandlere, at gøre forretninger sammen, være en del af deres dagligdag og ændre de forældede vaner hvorpå detailhandlen fungerer i dag – til det bedre. Denne finansiering vil give os mulighed for at udvide geografisk og accelerere aktiviteterne på vores europæiske kernemarkeder. I dag opererer vi i 23 lande og har kontorer i Paris, London, Berlin, Amsterdam og Stockholm. I 2022 åbner vi kontorer i Italien og Spanien, så vi kan være så tæt på vores brands og forhandlere som muligt.”

Nicolas D’Audiffret, Co-CEO og medstifter: “Vi havde brug for et ekstraordinært team for at opskalere så hurtigt, som Ankorstore har. Derfor vil jeg gerne takke hele teamet, som har været stærkt medvirkende til at hjælpe os med at vokse fra 0 til 400 ansatte, fra 0 til 15.000 brands og til en unicorn-vurdering på kun to år. Der er meget få virksomheder i verden, der har opnået dette på så kort tid. Dette er kun begyndelsen i vores mission for at styrke uafhængige forhandlere. Her og nu, ansætter vi toptalenter fra hele Europa for at styrke vores samarbejde med brands og forhandlere og for at udvikle vores lokale salg og kundesupport til at tilbyde den bedste kundeoplevelse, alt sammen så forhandlerne kan bestille uden besvær og risikofrit. Vi planlægger at skalere både horisontalt og vertikalt ved at tilføje nye produktkategorier og funktioner. Vi har for nylig tilføjet to nye kategorier “sport og velvære” og “kæledyr” til vores fem kerneproduktkategorier og vil fortsætte med at investere i større produkt- og teknologiudviklinger for at forbedre kundeoplevelsen for vores brugere.”

“Vi er naturligvis begejstrede for denne finansiering, men vi vil ikke tabe fokus i forhold til, hvad der driver os: vores mission om at støtte uafhængige brands og forhandlere og gøre alt, hvad vi kan for at muliggøre deres succes”, understreger Pierre-Louis Lacoste, medstifter og CBO og fortsætter: “I detailleddet er en ‘anchor store’ en butik, der driver trafik og tiltrækker opmærksomhed. Vi ønsker, at uafhængige forhandlere bliver de lokale ‘ankerbutikker’ i deres lokalsamfund, det er dem, der tilbyder det rette produkt til den rigtige pris og kombinerer det med den unikke og særlige oplevelse. Ankorstore skaber et økosystem for brands, forhandlere og forbrugere, som alle trives i. Sammen bygger vi fremtiden for uafhængig detailhandel.”

“Ankorstore bygger næste-generations operativsystem til detailhandel. Gennem sit hurtigt voksende grænseoverskridende engrosnetværk leverer virksomheden klassens bedste infrastruktur til tusindvis af brands og uafhængige butikker verden over. Vi er inspireret af Ankorstores lederteam og dets modige vision – at transformere handel og frigøre stærke nye muligheder på tværs af detailværdikæden,” udtaler Mood Rowghani, general partner, BOND, der vil indtræde i ledelsen som direktør.

Ankorstore opnår unicorn-status på kun to år med 250 millioner Euro investering“Som vi forventede efter vores indledende investering, har Ankorstore været medvirkende til genåbningen af uafhængige butikker og detailhandel i hele Europa de sidste par måneder. Den stærke vækst kombineret med deres modige vision og erfarne team er meget lovende for fremtiden. Tiger Global er stolte af at fortsætte med at støtte Ankorstore på deres rejse mod at blive en verdensomspændende leder, der bygger fremtiden for uafhængig detailhandel”, sagde John Curtius, Partner hos Tiger Global.

Opnåede resultater på kun 2 år:

 • 365 mio. € rejst
 • Mere end 400 medarbejdere
 • Aktive i 23 lande
 • 200.000 forhandlere
 • 15.000 mærker
 • 2,5 mio. interaktioner mellem mærker og forhandlere
 • 1 mio. produkter på platformen

Fordele ved Ankorstore – et overblik:

 • Gratis levering i Europa ved minimumskøb på €300
 • Minimumsbestilling på €100 pr. brand i modsætning til de minimumsbeløb, der normalt pålægges
 • 60-dages betalingsbetingelser for forhandlere uden risiko for leverandørerne, som betales ved levering af Ankorstore
 • Køb fra flere mærker i en enkelt ordre
 • Et filter til at lokalisere mærker og produktionssteder, der gør det muligt for detailhandlerne at tilbyde et udvalg af produkter, der passer til deres kunder
 • Et udvalg af unikke brands i 5 vigtige detailsektorer: hjem, dagligvarer, mode, skønhed og børn

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>