Antallet af e-mailangreb stiger: Tre ud af fire virksomheder forventer at blive ramt i år
Hjem sikkerhed Antallet af e-mailangreb stiger: Tre ud af fire virksomheder forventer at blive ramt i år

Antallet af e-mailangreb stiger: Tre ud af fire virksomheder forventer at blive ramt i år

Af Redaktionen

Der bliver sendt milliarder af e-mails hver eneste dag, og antallet stiger år for år, viser tal fra statistiksiden Statista.

Kommunikationsformen er helt afgørende i erhvervslivet, og det lukrerer de cyberkriminelle i stigende grad på.

Det viser en ny, global undersøgelse med svar fra 1.700 it-sikkerhedsansvarlige – herunder 100 fra Danmark – foretaget af sikkerhedsvirksomheden Mimecast.

Globalt svarer 74 procent af de 1.700 respondenter, at de enten har set markant flere eller nogen flere e-mailtrusler over de seneste 12 måneder sammenlignet med de foregående 12 måneder. Tilsvarende gælder det for 71 procent af de danske respondenter.

Undersøgelsen blev også foretaget sidste år, og også her blev der meldt om et stigende antal e-mailtrusler sammenlignet med 2021 – og det vækker bekymring hos Niels Frederiksen, der er senior sales engineer for Mimecast i Danmark.

”Tallene vidner desværre om, at de cyberkriminelle i stigende grad har succes, når antallet af trusler stiger år for år. De fleste angreb bunder som oftest i menneskelige fejl, og det er foruroligende, at vi trods mere end 25 års daglig erfaring med e-mails ikke er bedre til at spotte truslerne,” siger Niels Frederiksen.

En frygtet trio

Antallet af e-mailangreb stiger: Tre ud af fire virksomheder forventer at blive ramt i årDet er overvejende tre typer af e-mailangreb, som virksomheder skal være særligt opmærksomme på, viser undersøgelsen: phishing, ransomware og spoofing.

Eksempelvis har 97 procent af respondenterne oplevet et phishing-forsøg inden for de seneste 12 måneder. Samtidig oplevede 70 procent af respondenterne, at ransomware-angreb ramte deres virksomhed, mens 91 procent er bekendt med, at deres virksomheds e-maildomæne er blevet udnyttet i løbet af året.

”Antallet af angreb stiger år for år, og de lukrerer næsten alle på menneskelige fejl. Der skal blot én uopmærksom medarbejder til, før ulykken indtræffer. Derfor er der stadig et udtalt behov for at uddanne samtlige medarbejdere i virksomheden på alle niveauer, så de bliver bedre til at spotte og gøre opmærksom på mistænkelige e-mails,” siger Niels Frederiksen.

Samtidig anbefaler Niels Frederiksen, at virksomheder gør brug af lagdelt sikkerhed og sikkerhedssystemer med kunstig intelligens. På den måde kan virksomheden begrænse antallet af trusler, som finder frem til de ansattes indbakker.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>