Antallet af falske streaming-sider stiger eksplosivt

Danskerne skal passe på, når de opretter en bruger på en streaming-tjeneste, for et stigende antal hjemmesider imiterer kendte tjenester som Netflix og Disney+, advarer sikkerhedsfirma.

Antallet af falske streaming-sider stiger eksplosivt 1Målet er dine personlige oplysninger.

Danskerne bruger flittigt streaming-tjenester som Netflix og det nye bekendtskab Disney+, når de i disse dage skal holde kedsomheden stangen. Flere tjenester har allerede skruet ned for kvaliteten på film og serier for ikke at overbelaste netværket i takt med det større forbrug.

Det store forbrug har dog en slagside, for cyberkriminelle lukrerer nu på, at danskerne har fået større appetit på streaming-tjenesternes massive udbud. Der bliver således oprettet et voksende antal hjemmesider, som imiterer streaming-tjenester som Netflix og Disney+, advarer sikkerhedsfirmaet Mimecast.

Det er i særdeleshed Netflix, der bliver lavet falske sider af. På under en uge har sikkerhedsfirmaet Mimecast opdaget hele 700 mistænksomme domæner, som imiterer Netflix.

“Vi har set en markant stigning i antallet af mistænksomme domæner, der imiterer et bredt udvalg af streaming-giganter med forbryderiske formål. Disse falske hjemmesider forsøger at lokke ofre til med et slagtilbud eller gratis abonnementer, og målet er at stjæle personlige data – det kan være navne, adresser eller andre personlige oplysninger som kreditkortoplysninger,” siger Carl Wearn, der er head of e-crime i Mimecast.