Atea kåret som verdens mest bæredygtige IT-servicevirksomhed
Hjem NYHEDER Atea kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed inden for IT-servicebranchen

Atea kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed inden for IT-servicebranchen

Af Redaktionen

Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder har rangeret it-leverandøren Atea som verdens mest bæredygtige virksomhed inden for IT-servicebranchen og som nummer 51 på den samlede rangliste.

Det er første gang, at Atea figurerer på listen.

Fem danske virksomheder har længe været en del af den anerkendte Global-100-liste over verdens mest bæredygtige virksomheder. De får nu selskab af it-leverandøren Atea, som igennem flere år har arbejdet målrettet på at reducere virksomhedens CO2-emissioner, samt sikre en bæredygtig udvikling hos leverandører og kunder.

“Vi er ekstremt stolte over nu at blive anerkendt som den mest bæredygtige it-servicevirksomhed i verden og at være blandt de 100 mest bæredygtige virksomheder. Det er en kæmpe anerkendelse af vores arbejde, som vi er meget taknemmelige for,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark.

Ranglisten er baseret på en vurdering af 6.914 virksomheder med mere end en milliard dollars i omsætning. Normalt annonceres indekset ved en begivenhed sideløbende med World Economic Forum i Davos, men i år lanceres Global 100-listen ved et virtuelt event den 19. januar klokken 16:00 dansk tid.

På vej mod en cirkulær forretningsmodel

Atea har gennem de seneste år taget flere skridt henimod en mere cirkulær forretningsmodel, og indsatsen har modtaget stor international anerkendelse fra blandt andet vurderingsbureauet EcoVadis, som sidste år tildelte Atea den højeste vurdering (Platinum) for deres bæredygtighedsindsats.

Atea kåret som verdens mest bæredygtige IT-servicevirksomhed

”Vi er kommet langt, men det er ingen hemmelighed, at it-branchen stadig har sine udfordringer. Derfor arbejder vi fortsat hårdt på at imødegå den negative påvirkning fra industrien i samarbejde med vores leverandører, kunder og partnere,” siger Andreas Schjølin, Sustainability Manager i Atea Danmark.

Det er blandt andet Atea, der står bag et af Europas største reuse-and-recycle programmer, hvor udtjent it-udstyr bliver indsamlet, genbrugt og til sidst skilt ad og genanvendt på en miljøvenlig måde.

“Ateas genanvendelsesprogram er hjørnestenen i vores tilgang til cirkularitet og et vigtigt led i opfyldelsen af vores 2030-mål om at opnå et en-til-en-forhold mellem solgte it-enheder og antal enheder, som genbruges. I 2020 genbrugte eller genanvendte vi 453.210 enheder, og Ateas program er nu det største genbrugs- og-genanvendelsesprogram i Nordeuropa,” siger Andreas Schjølin.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>