ATV: Kinas teknologirevolution kalder på ny dansk globaliseringsstrategi
Hjem Nyheder ATV: Kinas teknologirevolution kalder på ny dansk globaliseringsstrategi

ATV: Kinas teknologirevolution kalder på ny dansk globaliseringsstrategi

Af Redaktionen

Kinas hæsblæsende udvikling er godt på vej til at ændre den globale arbejdsdeling. Det udfordrer Danmark, men åbner også for store muligheder for danske teknologivirksomheder.

ATV: Kinas teknologirevolution kalder på ny dansk globaliseringsstrategi 1

Kina satser massivt på kunstig intelligens og billedgenkendelse. Her er ATV på besøg i AI-town, Hangzhou

Det konstaterer 26 danske teknologiledere i en ny rapport, som offentliggøres på ATV’s Teknologiske Topmøde.

Kina kommer i de kommende år til at udfordre de vestlige lande med en massiv satsning på disruptive teknologier, især kunstig intelligens. Blandt de lande, som kan se frem til at blive mest påvirket af denne udvikling, er Danmark. Men Danmark har også en unik mulighed for at gribe udfordringen, hvis vi opgraderer vores strategier for globalisering og teknologisk udvikling. Det fremgår af en ny rapport, som ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber – offentliggør i dag.

”Kinas transformation fra produktionsland til at være en førende, global og innovativ leverandør af nye teknologier og forretningsmodeller går bemærkelsesværdigt hurtigt. Det er helt afgørende, at vi i Danmark begynder at forholde os til, hvad det betyder for vores egne globaliserings- og vækstplaner,” siger ATV’s direktør Lia Leffland.

Wakeupcall til teknologi-Danmark

Omdrejningspunktet for den nye rapport er en studierejse til Shanghai, som en ATV-delegation bestående af 26 teknologiledere på tværs af virksomheder og forskningsmiljøer foretog i oktober. Her har de ved selvsyn konstateret, hvor langt Kina er med at udfolde sin ambitiøse vækstplan ”Made in China 2025” samt den såkaldte ”New Generation Artificial Intelligence Development Plan”, der skal gøre Kina verdensførende inden for kunstig intelligens i 2030.

”Kina er en af de hurtigst voksende regioner i verden inden for innovation af AI og digitalisering. Selv om det stadig er early days, når det gælder AI, så investerer kineserne massivt i området,” siger formanden for ATV’s Science & Engineering komite, Per Falholt. Han mener, at EU og USA, sammenlignet med Kina, ”hænger fast i forældede innovationssystemer”.

Delegationen fastslår enstemmigt, at der er behov for at Danmark, ligesom Kina, satser langt mere langsigtet og visionært på Science & Engineering.

”Hvis Danmark skal nå ATV’s målsætning om at blive en af verdens fem førende vi­densregioner, kræver det, at vi skaber en fælles langsigtet ambition om at investere i vidensøkosystemet,” siger ATV-medlem Thomas Bjørnholm, forskningsdirektør i Villum Fonden.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>