Bæredygtighed og klimaaktiviteter dominerer de 2022 datacentertrends man skal holde øje med
Hjem BÆREDYGTIGHED Bæredygtighed og klimaaktiviteter dominerer de 2022 vigtigste datacentertrends man skal holde øje med

Bæredygtighed og klimaaktiviteter dominerer de 2022 vigtigste datacentertrends man skal holde øje med

Af Redaktionen

Mainstream anvendelse af kunstig intelligens og øget udstyrsintegration er også sandsynligt, ifølge Vertiv-eksperter

 Vertiv (NYSE: VRT), en global udbyder af kritisk digital infrastruktur og kontinuitetsløsninger, har i dag frigivet sin årlige liste over de vigtigste datacentertrends, man skal holde øje med i 2022, med en dramatisk acceleration i aktiviteter rettet mod at adressere bæredygtighed og navigere i klimakrisen.

Vertivs eksperter ser langvarige samtaler omkring effektivitet og udnyttelse i datacentret udvikle sig til at afspejle et mere omfattende og aggressivt fokus på bæredygtighed. Denne bevægelse anerkender, hvor presserende klimakrisen er, forholdet mellem ressourcetilgængelighed og stigende omkostninger og skiftende politiske vinde rundt om i verden.

“Når vi bevæger os ind i 2022, vil datacenteroperatører og leverandører aktivt forfølge strategier, der kan gøre en reel forskel i forhold til at håndtere klimakrisen,” udtaler Vertivs CEO Rob Johnson. “For vores vedkommende fortsætter vi med at fokusere på energieffektivitet på tværs af vores portefølje, såvel som alternative og vedvarende energiteknologier og kulstoffri energikilder, for at prioritere vandfri køleteknologier og samarbejde med forskningsledere og vores kunder for at fokusere om en effektfuld bæredygtighedsindsats.”

De handlinger, datacenterbeslutningstagere foretager sig på disse fronter, vil have en dybtgående indvirkning på den digitale økonomi i 2022 og fremover. At det haster med disse udfordringer afspejles i 2022-tendenserne, identificeret af Vertivs eksperter. Disse tendenser er:

– Datacentre tackler bæredygtighed og klimakrisen: Datacenterindustrien har taget skridt i retning af mere klimavenlig praksis i de seneste år, men operatørerne vil deltage mere målrettet i klimaindsatsen i 2022. På den operationelle front forudsiger Vertiv-eksperter, at nogle organisationer vil omfavne bæredygtige energistrategier, der bruger en digital løsning, der matcher energiforbrug med 100 % vedvarende energi og i sidste ende opererer på 24/7 bæredygtig energi. Sådanne hybride distribuerede energisystemer kan levere både vekselstrøm og jævnstrøm, hvilket tilføjer muligheder for at forbedre effektiviteten og til sidst tillader datacentre at fungere kulfrit. Brændselsceller, vedvarende aktiver og langvarige energilagringssystemer, herunder batterienergilagringssystemer (BESS) og lithium-ion-batterier*, vil alle spille en afgørende rolle i at give bæredygtige, robuste og pålidelige resultater. Termiske systemer, der bruger nul-vand, er efterspurgte, og vi vil se kølemidler med højt globalt opvarmningspotentiale (GWP) nedtrappet til fordel for kølemidler med lavt GWP.

Mere umiddelbart vil ekstreme vejrhændelser relateret til klimaændringer påvirke beslutninger omkring, hvor og hvordan man bygger nye datacentre og telekommunikationsnetværk. Andre faktorer, herunder nettets pålidelighed og overkommelighed, regionale temperaturer, tilgængelighed af vand og vedvarende og lokalt produceret bæredygtig energi og regler, der rationerer forsyningskraft og begrænser mængden af ​​strøm til datacentre, spiller en rolle i beslutningen.

Disse ekstreme vejrbegivenheder vil fordre mere robuste infrastruktursystemer på tværs af informations- og kommunikationsteknologi-området (ICT), der skal tilpasses i overensstemmelse med målene for bæredygtighed. I 2022 vil datacenter- og teleoperatører kæmpe med disse problemer – og det altid tilstedeværende latency-spørgsmål – og vil drive behovet for løsninger der kan adressere disse udfordringer.

*Vigtig bemærkning om lithium-ion-batterier: Vertiv-eksperter forventer, at lithium-batterigenbrugsinfrastrukturen udvides i 2022 og eliminerer en af ​​de få tilbageværende barrierer for udbredt anvendelse af lithium-ion-batterier i datacentret.

Bæredygtighed og klimaaktiviteter dominerer de 2022 datacentertrends man skal holde øje med

– Kunstig intelligens bliver virkelig: Efterhånden som nutidens netværk bliver mere komplekse og mere distribuerede, og metaversets krav om udvidet og virtual reality bliver mere fremtrædende, bliver behovet for real-time computing og beslutningstagning mere kritisk. Dette realtidsbehov er følsomt over for latency, og under den mere og mere almindelige hybridmodel af enterprise, offentlige og private skyer, colocation og edge, er fuldtids manuel styring upraktisk, hvis ikke umulig. Kunstig intelligens (AI) og maskinlæring vil være afgørende for at optimere ydeevnen af ​​disse netværk.

Det vil tage fokus og tid at indsamle de rigtige data, bygge de rigtige modeller og træne netværksplatformen til at træffe de rigtige beslutninger. Imidlertid er programmeringsværk-tøjerne blevet forenklede nok til, at datavidenskabsmænd er i stand til at sætte computer-ressourcer på et problem uden at skulle være eksperter i programmering eller hardware. Tilgængeligheden af ​​AI-hardware fra etablerede leverandører, cloud-muligheder, en forenklet ”toolchain” og et uddannelsesmæssigt fokus på datavidenskab har sat AI i spil for endnu mindre virksomheder. Det hele lægger op til accelereret AI-adoption i 2022.

Som med alle teknologiske fremskridt er der ringe i vandet. Stigningen i kunstig intelligens vil uundgåeligt øge databehandlings- og varmedensiteten og i forlængelse heraf accelerere indførelsen af ​​væskekøling. Blandt udfordringerne er at ved at sænke adgangsbarrieren det afgørende at vælge de rigtige leverandører, platforme og systemer man kan stole på.

– Det post-pandemiske datacenter tager form: Omkring 2,9 gigawatts nyt datacenterbyggeri er undervejs globalt – op fra 1,6 gigawatt i 2020 (Cushman & Wakefield). Disse datacentre vil være de første bygget specifikt til at imødekomme behovene i en post-COVID-verden. Mere aktivitet vil blive fokuseret i den såkaldte edge, hvor VMware forventer et dramatisk skift i arbejdsbelastningsfordelingen – fra 5 % i øjeblikket til 30 % over de næste fem år. Tilgængelighed vil forblive topprioritet, selv i edge-funktionen, men lavere latency er et stigende behov for at kunne understøtte sunde bygninger, smarte byer, distribuerede energiressourcer og 5G. 2022 vil se øgede investeringer i edge for at understøtte denne nye normal (fjernarbejde, øget afhængighed af e-handel og telesundhed, videostreaming) og den fortsatte udrulning af 5G.

– Drejning mod integration: Forskellige udbydere af datacenterudstyr har i årevis taget integrerede systemer til sig, der giver mulighed for modulære kapacitetsforøgelser, med integrerede racks og rækker blandt nutidens mest populære datacentertilbud. I 2022 vil vi se det næste skridt i integrationen, da datacentre arbejder sammen med udbyderne om bedre at integrere større systemer – for eksempel alle komponenter i strøminfrastrukturen – og levere problemfri interoperabilitet.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>