Berygtet botnet vender stærkt tilbage efter fem måneders fravær

Check Point Software Technologies’ seneste Global Thread Index for juli viser, at Emotet botnettet, efter at have været i dvale siden februar, er den største globale cybertrussel.

Berygtet botnet vender stærkt tilbage efter fem måneders fravær 1Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort deres Global Threat Index for juli 2020. Den viser, at Emotet er tilbage som den største globale cybertrussel, hvor de ramte hele 5 procent af virksomheder og organisationer.

Siden februar har niveauet af Emotets aktiviteter, der primært består af malspam-kampagner, ellers været dalende og til sidst helt fraværende. I juli vendte botnettet dog stærkt tilbage, hvor de angreb brugere med Trickbot- og Qbot-malware, der benyttes til at stjæle brugernes bankinformationer.

Det er ikke første gang, at Emotet forsvinder for så at genopstå. Således kunne man se det samme mønster i 2019, hvor Emotet var inaktive over sommermånederne for derefter at genoptage deres malware-kampagner i september. At Emotet kan gå fra at være fuldstændig passiv over en længere periode til at blive den største globale cybertrussel på så kort tid understreger dermed, hvor stort og magtfuldt botnettet er.

I Danmark var den største cybertrussel i juli Dridex: En trojansk malware, der stjæler Windows-brugeres bankinformationer. Førstepladsen bliver dog delt med Agent Tesla-malwaren, som ligeledes var den største trussel i juni.