Billund Lufthavn bruger Nissan elbiler til den grønne rejse

Billund Lufthavn har netop indkøbt Nissan elbiler til deres drift i lufthavnen. Og disse er blot et enkelt led i deres planer om at gøre det at rejse grønnere.

Billund Lufthavn bruger Nissan elbiler til den grønne rejse 1I Billund Lufthavn er der bl.a. over 800 enheder med hjul, 300 af dem er motordrevet, og omkring 170 af dem er drevet på el. De sidste er drevet på enten diesel eller benzin og så længe, at det kan betale sig at reparere dem, bliver de ikke skiftet ud. Når det ikke længere kan betale sig, bliver de skiftet ud med eldrevne enheder, og de gamle dele, der stadig fungerer, bliver genanvendt i en anden sammenhæng.

Senest har Billund Lufthavn indkøbt 10 elbiler hos Nissan. Ni af dem er Nissans eldrevet varebil, e-NV200 og en LEAF. De ni e-NV200 er alle opbygget til særlige formål i den daglige drift.

Niels Poulsen, der er afdelingschef for materialafdelingen, står for indkøb og vedligeholdelse af lufthavnens rullende udstyr, udtaler:  ”Rækkevidde er ikke en udfordring for transport på vores område. Og elbiler er et glimrende alternativ, da vi ikke behøver tænke på koldstarter og opvarmning af motorer m.v. Tværtimod er der mulighed for at opvarme eller nedkøle kabinen efter behov, inden start på kørsel. Samtidig er de komfortable med ”automat gear” og er lydløse”.

Nissan er førende leverandør af elbiler i verden og har varebilen e-NV200 (fås også som personbil) samt personbilen LEAF. Sidste år var e-NV200, den mest solgte elvarebil i Danmark.

”At Billund Lufhavn har valgt Nissan som leverandør er vi meget stolte af. Det er et perfekt eksempel på, hvordan en virksomhed, der gerne vil være med i denne grønne omstilling, opnår en WIN-WIN situation med øget kørekomfort for medarbejderne og for e-NV200’s vedkommende: mulighed for fleksibel indretning til de enkelte formål”, udtaler Kim Helsted, der er landechef hos Nissan Danmark.

Billund lufthavn har handlet deres elbiler hos Nissan LKJ Biler i Vejen. Og Niels Poulsen fra Billund Lufthavn, slutter af med at tilføje: ”De ti elbiler er special farvet og har fået specielle opbygninger og lever op til vores strenge sikkerhedsforanstaltninger. Nogle bruges til rengøringspersonalet, her er der f.eks. 3 sæder. Dem til vores håndværkere er rene varebiler, og til transport af flybesætninger har bilerne fem sæder. Nissan LEAF personbilen bliver brugt af vores IT-folk. Kemien med personalet hos LKJ Biler i Vejen var perfekt. De er fleksible og kan sætte sig ind i vores behov. Det er vigtigt, når der er så mange detaljer og aftaler, der skal falde på plads. Vi glæder os til at få flere elbiler, når behovet opstår, og det giver mening”.

En lufthavn, der er før sin tid

Grønne tanker i Billund Lufthavn er ikke en nyhed. Før den nye terminal åbnede i 2002, var der store tanker om, hvordan energiforbruget kunne blive nedsat. Ved at bruge grundvandet til afkøling af den 40.000 kvadratmeter store passagerterminal blev energiforbruget nedsat med 80 procent sammenlignet med køling ved eldrevne kompressorer. Sådan er det også idag, næsten 20 år senere, hvor lufthavneen er CO2 neutral i 2020. Og nu tilføres så også flere og flere elbiler i driften på vejen mod en grønnere rejse.