Boligkøbere prioriterer internetforholdene
Hjem Nyheder Boligkøbere prioriterer internetforholdene

Boligkøbere prioriterer internetforholdene

Af Redaktionen

Det er ikke længere kun antallet af værelser, beliggenheden eller kvadratmeterprisen købere kigger på, når de skal investere i hus eller lejlighed.

Boligkøbere prioriterer internetforholdene 2I en afstemning på boligsiden.dk fra februar og marts svarer lidt over halvdelen af 1259 respondenter, at de undersøger hvor gode internetforholdene er i det område, hvor de kigger på bolig.

”At over halvdelen undersøger internetforholdene forud for et boligkøb vidner om en stor bevidsthed omkring den svingende kvalitet, vi ser rundt omkring i landet. Særligt yder- og landkommunerne har mange steder brug for et løft, hvis man som område skal gøre sig attraktiv for potentielle købere, for hvem en hurtigt internetforbindelse er vigtig. Det gælder eksempelvis, hvis man har hjemmearbejdsplads eller har børn i skolealderen, der er afhængige af adgang til diverse digitale portaler,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Høj fiberdækning i Trekantområdet

Netop af den grund valgte man på Christiansborg i 2016 at oprette en bredbåndspulje, som gør det muligt for borgere i områder med dårlig internetforbindelse at søge om midler til at forbedre forholdene. I 2017 afsatte puljen 102 millioner kroner til 42 projekter fordelt over hele landet.

Puljen er for alle, men kriterierne gør, at der hverken i Kolding, Fredericia eller Middelfart er blevet godkendt nogle ansøgninger.

”For at kunne søge om midler kræver det, at en vis andel af borgerne har meget lav internethastighed, så det er positivt, at der ikke er blevet søgt i vores område. Vi er med vores arbejde forud for bredbåndspuljen og så langt fremme, at vi udbyder fibernet til over 80 procent af boligerne i hele Trekantområdet,” siger , salgschef i EWII Bredbånd A/S.

På landsplan er det blot 62 procent af boligerne, der har adgang til fibernettet, som er en teknologi, der gør det muligt at bevare meget høje og ens up- og download-hastigheder. Derudover er det muligt at være koblet mange på den samme forbindelse uden stabiliteten eller hastigheden påvirkes.

Muligheden for at få høje hastigheder er for alvor vand på forbrugernes mølle, som i disse år snurrer lystigt derudaf. Den seneste telestatistik fra Energistyrelsen viser, at antallet af abonnementer med en forbindelse på minimum 100 Mbit/s steg med hele 88 procent fra slutningen 2016 til slutningen af 2017.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>