Chrome fører browserkrigen på kryptering

Den krypterede internettrafik vokser, over ni tiendedele af internettrafikken foregår i dag via en krypteret HTTPS-forbindelse, som man kender fra fx banker.

Chrome fører browserkrigen på kryptering
Peter Gustafsson, nordisk ansvarlig i Barracuda Networks

Det viser en ny analyse fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks, der også peger på, at Google Chrome topper listen over de mest krypterede browsere.

Den voksende internettrafik er i stigende grad krypteret.

Det fremgår af en ny analyse fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks, der har undersøgt store mængder internettrafik i perioden oktober til december 2020 med fokus på sikkerhedsforanstaltninger som fx kryptering, herunder hvor godt de enkelte browsere beskytter brugerne mod ondsindede aktører.

Analysen viser bl.a., at 92 pct. af den analyserede internettrafik var HTTPS-krypteret, og det er godt nyt for internetbrugerne.

“Det er meget positivt, at alle de store browsere har fokus på kryptering for hermed at beskytte deres brugere. Browserne har virkelig prioriteret TLS1.3, som lige nu er den mest sikre protokol. Det er godt nyt for forbrugerne, fordi kryptering forebygger mange former for angreb og giver internetbrugerne et ekstra lag af beskyttelse,” siger Peter Gustafsson, nordisk ansvarlig i Barracuda Networks.

Chrome topper liste over krypterede browsere

Chrome fører browserkrigen på kryptering

Analysen fra Barracuda Networks viser også, at Google Chrome er længst fremme hvad angår den mest sikre protokol, TLS1.3, idet Chrome-brugere er beskyttet 46,6 pct. af tiden.

Listen over de mest populære browsere, der benytter TLS1.3, toppes af Chrome (47 pct. af trafikken) efterfulgt af Safari (34 pct. af trafikken), Edge (16 pct.) og Firefox (3 pct.).

Ifølge Peter Gustafsson skyldes det Chromes dominans kombineret med, at mange virksomheder foretrækker Edge, fordi denne browser minder mest om Internet Explorer.