Cloud vs. on premise: Husk at medregne værdien af manglende funktionalitet i jeres business case
Hjem Leverandør Cloud vs. on premise: Husk at medregne værdien af manglende funktionalitet i jeres business case

Cloud vs. on premise: Husk at medregne værdien af manglende funktionalitet i jeres business case

Af Redaktionen

Når virksomheder udarbejder en business case i forbindelse med et nyt it-projekt, estimerer de den forventede værdi af løsningen.

Cloud vs. on premise: Husk at medregne værdien af manglende funktionalitet i jeres business case 1

Husk at medregne værdien af manglende funktionalitet i jeres business case

Det kan være, at løsningen gør kundeservice i stand til at nå 20 pct. flere henvendelser om dagen, eller at den skærer en time af sælgernes forberedelsestid til møder.

Det præcise eksempel er ikke så vigtigt. Pointen er, at business casen regner på effekten af den funktionalitet, der er til rådighed i løsningen.

Når man sammenligner on premise-løsninger med cloud-løsninger, kan der være stor forskel på den funktionalitet, løsningerne indeholder som standard. Med Microsofts ”cloud first”-strategi er forholdet mellem de to løsningsmodeller sådan, at løsningerne som minimum indeholder det samme, men at cloud-løsningen som oftest indeholder mere funktionalitet end on premise-løsningen.

Hvad betyder det for din virksomheds business case?

Det betyder, at hvis man udelukkende regner på effekten af den funktionalitet, der er tilgængelig on premise, så mangler den mellemregning, at business casen ville være en helt anden, hvis virksomheden havde adgang til den fulde pallette af samarbejdsværktøjer, bots, kunstig intelligens-pakker, frameworks osv. i skyen.

Og ikke nok med det. Hvis virksomheden selv beslutter at bygge og vedligeholde noget af den funktionalitet on premise, som automatisk følger med cloud-løsningen, bør business casen også medregne denne meromkostning.

Du kan formentlig godt mærke, hvor jeg vil hen.

For mange virksomheder giver det simpelthen ikke mening at blive i en on premise-variant af en forretningskritisk løsning. For sammenlignet med en cloud-pendant er det en dårligere og dyrere variant.
For nylig lancerede Microsoft modulet Field Service, som er et helt nyt modul til Microsoft Dynamics 365-platformen. Microsoft Dynamics 365 for Field Service fås ikke on premise. Det findes kun som en cloud-løsning. Som virksomhed kan man selvfølgelig godt vælge at bygge en tilsvarende løsning og få adgang til samme funktionalitet. Men hvorfor skulle man?

Hvorfor have bøvl og besvær med at gøre det selv, som én af verdens største teknologivirksomheder har sat alle sejl ind på at gøre for jer?

Microsoft Field Service er kun et eksempel ud af mange. Med et klik i en boks kan virksomheder i dag meget nemt og meget hurtigt komme i gang med at anvende eksempelvis chatbots og kunstig intelligens. Og fordi rammeværktøjerne og snitfladerne er udviklet af Microsoft, integrerer løsningerne automatisk med resten af Dynamics 365-miljøet i skyen.

Jeg vil gå så langt og sige, at i mange tilfælde vil det samlet set være billigere for en virksomhed at migrere en løsning i skyen og tilføje en chatbot baseret på Azure bot framework og AI, end det er at forblive i on premise-løsning og selv bygge en chatbot fra bunden af.

Derfor: Når I i fremtiden skal lave et regnestykke over, om det kan betale sig at rykke i skyen, er I nødt til at medregne værdien af den funktionalitet, I går glip af, hvis I ikke flytter en eller flere af jeres løsninger i skyen. Ligesom I er nødt til at medregne den fulde omkostning forbundet med at betale mere for den samme eller dårligere funktionalitet on premise.

Det regnestykke bliver kun mere og mere udtalt, efterhånden som Microsoft udvider mulighederne i de eksisterende cloud-løsninger og supplerer Microsoft Dynamics 365-platformen med nye forretningsapplikationer.

Herunder finder du funktionalitet, der kun er tilgængelig i Microsoft Dynamics 365 pr. juli 2018:
App designer and Site map designer
Connected Field Service (IOT)
Data export service
Customer insights
Azure Cognitive services
Document suggestions
Exchange booking integration
Gamification
Learning path
Mobile – with Relationship insights | Intune device management | Mobile offline | Task based exp.
Office 365 Groups
Portals – Partner Portal | Customer Portal | Self-Service Portals
Project Service Automation
Relationship Insights
Relevance Search
Resource scheduling optimization
Azure Machine Learning | Product Recommendation | Knowledge base suggestions
Organization Insights dashboard
One note integration
3rd party S2S inbound authentication
Bulk data loader service
Cortana Integration for Sales | Sales Digest | Account overview | Deal Overview | Meeting prep
Customer backup and restore – Azure storage
LinkedIn connector for Lead Gen
Relationship Analytics

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>