Danske teknologiledere skal lære af Silicon Valley
Hjem Nyheder Danske teknologiledere skal lære af Silicon Valley

Danske teknologiledere skal lære af Silicon Valley

Af Redaktionen

Har din organisation en klar strategi for anvendelse af kunstig intelligens? Ved du, om dine konkurrenter har?

Hvad betyder den rivende udvikling inden for kunstig intelligens for den branche, som du befinder dig i? Eller for det fagområde, som du beskæftiger dig med?

Disse spørgsmål – og mange flere – vil udvalgte topledere Danske teknologiledere skal lære af Silicon Valley 2i danske virksomheder og fagledere fra danske universiteter blive udfordret på i et nyt, unikt træningsforløb, der er sat i verden af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) i samarbejde med Innovation Centre Denmark i Silicon Valley.

Initiativet ”Applied AI Academy”, der netop er åbnet for ansøgere, skal ruste danske erhvervs- og forskningsledere med den nyeste viden inden for anvendt kunstig intelligens.

”Træningen vil blandt andet foregå i Silicon Valley, der er et af verdens førende omdrejningspunkter for udvikling og anvendelse af kunstig intelligens, men forløbet vil tage udgangspunkt i deltagernes egne problemstillinger og konkrete nysgerrighed omkring teknologien,” siger projektleder for AI Academy, Frederikke Kroon.

Intelligent netværk

Ansøgning til akademiet er åben for alle, men ATV vil efter sommerferien foretage en udvælgelse
af kandidater med fokus på at skabe den stærkest mulige deltagersammensætning i forhold til gensidig inspiration.

En af de danske virksomheder, der er meget optagede af, hvordan kunstig intelligens kan påvirke forretningsmodellen, er pumpevirksomheden Grundfos, som har indstillet tre medarbejdere til det nye AI Academy.

”AI er vigtigt for Grundfos, fordi vi kan bruge teknologien i nye, digitale tilbud til vores kunder og til at blive meget mere effektive i vores processer,” siger senior manager i Grundfos, Christian Rasmussen.

Han ser særligt frem til muligheden for at dele konkret erfaring med andre virksomheder og organisationer, der arbejder intensivt med AI.

”I min stilling er det vigtigt at indgå i netværk med ligesindede, der er langt fremme med i praksis at indarbejde AI i deres produkter og forretningsmodel og derigennem få inspiration til, hvordan vi kan gøre det i Grundfos,” siger Christian Rasmussen.

En sand gamechanger

Det nye akademi er udsprunget fra ATV’s såkaldte ”Science & Engineering” (S&E) projekt, der har identificeret disruptive teknologier – som AI, Big Data og IoT – som afgørende for Danmarks frem-tidige vækst og velfærd.

Den måde, hvorpå disse teknologier bliver integreret i virksomheders forretningsmodeller, tilvejebringelse af ny viden, uddannelse og samfundet generelt, vil få stor betydning for Danmarks frem-tidige konkurrenceevne i en global arbejdsdeling, der bliver drevet mere og mere af nye, digitale teknologier.

Særligt kunstig intelligens står for at vende op og ned på virksomheders forretningsmodeller og den måde, som vi alle arbejder på.

Med den hastige udvikling inden for computerkraft, algoritmer og ikke mindst adgang til stadigt større datamængder vil kunstig intelligens blive en gamechanger inden for praktisk talt alle brancher, fag og forskningsområder.

Derfor har ATV gjort det til et prioriteret indsatsområde at styrke Danmarks økosystem omkring disruptive, digitale teknologier – samt opmærksomheden på teknologierne i erhvervslivet, universitetsverdenen og samfundet generelt.

Det nye Applied AI Academy skal således ses som en del af en lang række indsatsområder, der skal indfri ATV’s erklærede målsætning om, at Danmark skal være en af verdens 5 førende science & engineering regioner.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>