Danske virksomheder betaler millionbeløb til digitale gidseltagere
Hjem sikkerhed Danske virksomheder betaler flere millioner til digitale gidseltagere

Danske virksomheder betaler flere millioner til digitale gidseltagere

Af Redaktionen

En lang række danske virksomheder ender med at betale løsesummen, når de bliver ofre for cybertruslen ransomware.

Beløbene løber nemt op i flere millioner, viser en ny undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast.

2,1 millioner. kroner. Det er cirka størrelsen på den løsesum, en dansk virksomhed bliver bedt om at betale for sine filer, når den bliver ramt af ransomware. Og det gør langt de fleste, viser en ny international undersøgelse, som it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast står bag.

Undersøgelsen afdækker dels, hvor mange virksomheder der bliver ramt af ransomware, og dels hvordan ofrene reagerer. Ifølge de 742 adspurgte sikkerhedsprofessionelle har 80 procent af alle organisationer været ramt af ransomware, hvoraf 24 procent af de danske ofre har betalt hele løsesummen, som ifølge undersøgelsen har en middelværdi på 2.098.000 kroner for de ramte virksomheder i Danmark. Alligevel mener godt 77 procent af de adspurgte ledere, at de står godt rustet til ransomware-angreb.

Danske virksomheder betaler millionbeløb til digitale gidseltagere

”Det er markant, at så mange virksomheder bliver ramt af ransomware, og at en så stor andel også betaler løsesummen. Det er desværre med til at gøre angrebene profitable og resulterer unægteligt i flere og mere avancerede angreb. Virksomheder er derfor nødt til at gøre sig klart, at de kan blive ramt og tage deres forholdsregler. Det kan for eksempel være ved at skærpe sikkerhedstræningen og ved at sikre offline backup samt nødsystemer til at opretholde forretningen, hvis man bliver ramt,” siger Niels Frederiksen, Senior Sales Engineer i Mimecast i Danmark.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>