Danske virksomheder rammes gennem populær IoT-malware
Hjem SIKKERHED Danske virksomheder rammes gennem populær IoT-malware

Danske virksomheder rammes gennem populær IoT-malware

Af Redaktionen

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort Global Threat Index-rapport for april 2023.

Rapporten viser, at den berygtede Mirai-malware endnu engang er en del af listen over de 10 største cybertrusler mod danske virksomheder.

Det sker efter at have været væk fra listen i over et år. I april ramte malwaren ifølge Check Points rapport 2,59 pct. af alle danske virksomheder.

“Mirai-malwaren er en af hackernes yndlings malwaretyper, når de skal forsøge at ramme brugere og virksomheder gennem IoT-enheder. Helt konkret bruges malwaren til at identificere og ramme IoT-enheder og derefter få enhederne til at udføre DDoS-angreb i stor stil mod forskellige netværk. Antallet af IoT-enheder er evigt udvidende, og da der konstant bliver tilført nye routere, webkameraer, robotstøvsugere og hårde hvidevarer med videre, giver Mirai-malwaren cyberkriminelle gode betingelser for at udføre store DDoS-angreb mod netværk,” fortæller Balder Borup, der er Security Engineer hos Check Point Software Technologies i Danmark.

“Det er derfor vigtigt, at danske virksomheder husker også at have fokus på IoT-enheder, når de skal sikre virksomhedens netværk. Hvis de ikke gør det, kan der potentielt opstå et sikkerhedshul, og hackere vil få en gylden indgang til virksomheden og dens brugere,”

 Danske virksomheder rammes stadig af Qbot i stort omfang
Danske virksomheder rammes gennem populær IoT-malwareCheck Points Global Threat Index-rapport viser også, at den farlige Qbot-malware fortsat er den største cybertrussel mod danske virksomheder. Den er dog lige så stille begyndt at slippe sit tag mod de danske virksomheder. Således blev 6,92 pct. af alle danske virksomheder ramt af Qbot-malwaren i april, hvilket er et fald fra 9,89 pct. i marts.

“Til trods for at antallet af danske virksomheder, der bliver ramt af Qbot, er faldet, er omfanget stadig meget stort. Virksomhederne kan derfor endnu ikke sænke skulderne helt, da vores erfaring viser, at når én cybertrussel forsvinder, kommer der en ny og overtager det hul den forrige efterlader,” afslutter Balder Borup.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>