Danskerne vil have større Tv-skærme
Hjem UNDERSØGELSE Danskerne handler større Tv-skærme

Danskerne handler større Tv-skærme

Af Redaktionen

Størrelsen betyder noget for danskerne.

Det gælder i hvert fald, når det handler om TV, viser en ny undersøgelse med 1000 respondenter fra Danmark foretaget af Bilendi for Samsung.

Danskerne har over de seneste år fået øjnene op for de store Tv-skærme. 31,7% af de adspurgte danskere svarer, at deres favoritstørrelse på TV er 50-55”, det er stigning på hele 14 procentpoint siden 2017. Spørger man Kim Gertsen, som er TV/AV ansvarlig i Danmark givet det god mening:

”De moderne fjernsyn er blevet meget stilrene og med funktioner som ambient mode på Samsung QLED og Art Mode på Samsung The Frame kan danskerne købe skærme på over 50”, som er nemme at få til at blende i hjemmets indretning og som samtidig giver en fantastisk billedkvalitet”.

Bigger is better

Danskerne vil have større Tv-skærmeSammenlignes Danmark med resten af de nordiske lande, så kan man se samme stigning mod større Tv-skærme. Faktisk ønsker vores naboer endnu større Tv end vi gør. I Danmark er det knap 17% af de adspurgte danskere som ønsker et 56-65” TV. Men i Finland er dette tal 19%, 22% i Sverige og hele 25% i Norge. Tendensen til at søge mod større Tv’s ses altså i hele Norden og er et udtryk for at store skærme ikke behøver fylde det hele, men godt kan tilpasses til ens personlige stil. Stylist og co-founder af á mon avis Michael Dansk genkender tendensen:

”Udviklingen af TV og dets design og funktionalitet gør det let at tilpasse til hjemmet, så man nu kan få en stor skærm med 8K teknologi, der nærmest giver en biograflignende oplevelse uden det tager pladsen og fokus for alt andet i ens stue”.

Tv’et skal hænge på væggen

Undersøgelsen viser også en stigende tendens til at danskerne ønsker et vægophængt TV. Siden 2017 svarer hele 14 procentpoint flere, at de ønsker deres TV på væggen (2017:37%, 2021:51%). Det er et anderledes billede, end vi ser i resten af de nordiske lande, hvor kun 26% af finnerne ønsker deres TV på væggen. Det land der kommer tættest på Danmark, er Sverige med 42% efterfulgt af Norge med 38%.

Tv’et skal ikke bare levere på et teknisk plan, men også bidrage til stemningen og udtrykket i hjemmet. Den helt store tendens, som jeg oplever lige nu, er at hænge vores TV på væggen, hvor det nemt fletter fingre med billeder, vægfarver og øvrig dekoration i rummet. Samsung The Frame er et godt eksempel på dette, der med sin Art Mode nemt kan ligne et maleri ved siden af de andre malerier, siger Michael Dansk.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>