Danskernes coronaforbrug af data bider sig fast: 58% stigning
Hjem COVID-19 Danskernes kundernes coronaforbrug af data bider sig fast: 58% stigning

Danskernes kundernes coronaforbrug af data bider sig fast: 58% stigning

Af Redaktionen

Endnu et kalenderår med corona er gået, og ifølge teleselskabet 3 er det stigende mobildataforbrug kommet for at blive.

Siden coronaen ramte, er kundernes dataforbrug steget med 58%.

Danskernes coronaforbrug af data bider sig fast: 58% stigningI 2021 alene forbrugte 3’s kunder 355.000 terabyte, svarende til 118 millioner timers Netflix.

Videomøder, hjemmeskoling og nu også jul på FaceTime med den corona-isolerede familie. Det forgangne år har budt på talrige udfordringer, ikke mindst af den datakrævende slags. Det ser man hos teleselskabet 3, hvor det eksplosive dataforbrug under coronaen er blevet til en fast del af danskernes hverdag.

”Da coronaen ramte i foråret 2020, så vi danskernes dataforbrug stige meget kraftigt. Nu ser vi så, at forbruget i den grad har bidt sig fast og faktisk er vokset yderligere,” siger Radionetværkschef hos 3, Stefan Ring Støhrmann. Og selvom mange i coronaisolation måtte ty til Facetime juleaften, især i 2021, er der tale om et generelt stigende dataforbrug:

”Stigningen i forbruget skal findes i danskernes daglige online-adfærd over hele året. Et forbrug, der spænder bredt fra streamingtjenesterne, gaming og hjemmearbejde. Og i takt med at vi udruller vores superhurtige 5G-netværk, tør jeg godt spå om et endnu højere dataforbrug i 2022,” siger Stefan Ring Støhrmann.

3’s netværkstrends i 2021
  • · I 2021 steg dataforbruget på 3’s mobilnetværk med 58% sammenlignet med 2019
  • · I alt brugte 3’s kunder 355.000 terabyte i 2021 svarende til 118 millioner timers Netflix
  • · Sammenlignet med 2020 steg dataforbruget i 2021 med 9%
  • · En times Netflix-streaming i HD bruger op til 3 GB data

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>