Datatrafikken stiger markant på de danske øer

På trods af at rejserestriktionerne blev lempet inden danskernes sommerferie for alvor blev skudt i gang, så viser mobiltrafikken i Telenors netværk, at mange Telenor-kunder fortsat har valgt at udforske den danske natur.

Datatrafikken stiger markant på de danske øer 1Selvom det danske vejr ikke just har vist sig fra sin bedste side, så har mange danskere fortsat valgt at rejse til nogle af Danmarks mest populære feriedestinationer. I jagten på mere solskin har et stort antal valgt at tage turen over til solskinsøen Bornholm. Telenors tal viser nemlig, at datatrafikken på øen i uge 28 og 29 er steget med 56 procent sammenlignet med sidste år. Det samme mønster gør sig gældende i Skagen, som normalt også er meget populært i specielt uge 29. Her ses en stigning på 42 procent, hvilket således vidner om, at en stigende del af befolkningen har benyttet ferien til at rejse mod Danmarks nordligste punkt.

”Dataforbruget i vores netværk viser tydeligt, at mange danskere har foretrukket at holde sommerferie indenfor Danmarks grænser i år, på trods af at rejserestriktionerne blev lempet. Specielt på flere danske øer, samt i Skagen, har vi kunne se, at mobiltrafikken er steget voldsomt sammenlignet med sommerferieugerne sidste år. Vi overvåger konstant netværket og opgraderer løbende kapaciteten, så netværket kan følge med danskernes mobilvaner, da vores ambition altid er at sikre kunderne den bedste mobildækning” udtaler netværksekspert i Telenor, Jesper Mølbak.

Bornholm er ikke den eneste danske ø, hvor Telenors tal viser et markant øget dataforbrug. På Fanø og Rømø er stigningen på knap 130%, mens datatrafikken på Ærø er steget med 50% og på Samsø med 42%. At der har været en stigende aktivitet på de danske øer, kan være som resultat af, at færgeruterne i hele juli har været gratis for gående og cyklister.