Hjem Nyheder Datto etablerer nordisk kontor i København

Datto etablerer nordisk kontor i København

Af Redaktionen
Datto etablerer nordisk kontor i København

Med fokus på det voksende marked for managed it-service har Datto etableret et nordisk kontor for at tiltrække nye, lokale it-partnere og ansætte lokale talenter

Datto etablerer nordisk kontor i København

Scott Gower

Datto, Inc., der er verdens førende leverandør af it-løsninger, der leveres til slutkunder via managed service providers (MSP), retter nu blikket mod det hurtigt voksende MSP-marked i Danmark, Sverige, Norge og Finland og åbner nordisk kontor i København. Det nye nordiske kontor giver Datto og virksomhedens lokale partnere mulighed for at fortsætte væksten og samtidig imødekomme et voksende behov for it-løsninger til små og mellemstore virksomheder.

Datto er grundlagt i 2007 i Connecticut, USA, og er verdens førende leverandør af løsninger inden for business continuity og disaster recovery (BCDR), business management og netværksløsninger. Datto blev opkøbt af kapitalfonden Vista Equity Partners i 2017, og samme år fusionerede virksomheden med Autotask, der leverer business management-løsninger. Siden da har Datto tilføjet Professional Service Automation (PSA), Remote Monitoring and Management (RMM), File Sync and Share (FSS) samt Endpoint Backup til sin palette af produkter og løsninger.

“Norden er det hurtigst voksende område i Europa, når man ser på anvendelse af cloud-løsninger – med særligt fokus på lagring af e-mails og filer. Brugen af cloud-teknologi vokser med rekordfart i Norden, hvor Danmark ligger på en tredjeplads efter Finland og Sverige,” fortæller Scott Gower, der er Regional Sales Manager Nordics i Datto, og leder af det nordiske kontor. ”Med cloud-anvendelse følger det kritiske behov for at bekæmpe cybertrusler såsom ransomware og phishing-angreb, sikre dataene i SaaS-applikationerne samt håndtere udfordringerne med fortsat drift ved nedbrud i cloud-tjenesterne.”

Fra ”break-and-fix” til managed it-services

Behovet for at beskytte sig mod cybertrusler og nedbrud i cloud-tjenester stiger hos små og mellemstore virksomheder, og de har brug for specialiseret ekspertise hos it-serviceudbydere af business continuity. Datto leverer udelukkende sine løsninger via MSP’er og har allerede mere end 400 lokale MSP-partnere i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Analysevirksomheden Canalys anslår, at der i alt er omkring 7.200 potentielle partnere i Norden, som dermed har potentialet til at bliver et stort marked.

Med sit særlige fokus på små og mellemstore virksomheder ser Datto sin rolle i Norden som en forretningsudvikler for de tusindvis af it-serviceudbydere, der ønsker at omstille deres traditionelle break-and-fix-forretningsmodel til en abonnementsbaseret managed it-servicemodel, hvor it-problemer identificeres og løses, før de indtræffer.

“Managed service providers i Norden har endnu ikke nået det samme modenhedsniveau, som vi f.eks. ser i USA og Storbritannien,” fortæller Scott Gower. “Små og mellemstore virksomheder oplever, at moderne it-drift bliver mere kompleks, der er flere it-sikkerhedsudfordringer og derfor er omstændighederne nu de rette for nordiske it-serviceudbydere, der vil omstille og udvikle deres forretning til abonnementsbaseret it for at servicere SMV-markedet med flere konsulentbaserede ydelser. Og her er Datto dedikeret til at udvikle it-kanalen og opbygge det helt rigtige team af specialister til at understøtte den.”

De lokale danske kanalpartnere hilser også Dattos nordiske kontor velkommen og ser frem til et forøget fokus på det nordiske marked.

“De danske små og mellemstore virksomheder er i stigende grad opmærksomme på vigtigheden af professionel it-service, så de ikke skal bekymre sig om deres oppetid, tilgængelighed og it-sikkerhed. Datto er en samarbejdspartner, der har et oprigtigt ønske om at hjælpe os med at tilbyde vores kunder det ypperste inden for it-services. Dattos tilstedeværelse i Danmark understreger, at virksomheden har en langsigtet plan for at understøtte og udbygge deres kanalpartnere,” siger Niels Laulund, der er Direktør for CoworkIt A/S.

Dattos nordiske kontor er beliggende i Havnegade i den centrale København og huser på nuværende tidspunkt ni medarbejdere. Derudover har Datto en udviklingsafdeling med mere end 20 softwareudviklere i Lyngby. Det var tidligere det lokale kontor for den danske startup Soonr, der blev opkøbt af Autotask i 2015, som i dag er en del af Datto.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>