De unge er klar til et liv med virtuelle universer
Hjem GAMING De unge er klar til et liv med virtuelle verdener

De unge er klar til et liv med virtuelle verdener

Af Redaktionen

Ungdommen er nysgerrige på metaverser, og mere end hver tredje ung mellem 18-29 år ser sig selv i virtuelle verdener i fremtiden.

Det viser Samsungs nye rapport Digital Close Contact – Danskernes syn på metaverser.

Forestil dig en virtuel verden, hvor du kan shoppe mad og tøj, investere i kunst, købe ejendom, tage på ture, gå til koncerter, se film og måske endda tage på ferier. Du oplever alt dette gennem din personlige avatar, en slags digital repræsentation af dig selv i et metavers. Er der noget, der vækker din nysgerrighed?

Metaverse er et af de nyeste buzzwords i teknologiverdenen. Der synes at være konsensus og overbevisning blandt verdens virksomhedsgiganter, modehuse og teknologivirksomheder om, at metaverse er et af de kommende store teknologiskift. Og der investeres mange penge i ikke at komme bagud.

Ifølge Samsungs seneste rapport Digital Close Contact – Danskernes syn på metaverser er særligt de unge tiltrukket af metaverserne. Over en tredjedel (36%) af de unge mellem 18-29 år er i nogen grad eller i høj grad interesserede i at bruge tid i en virtuel verden i fremtiden.

”De unge finder størst potentiale i metavers og fremtiden for udviklingen af virtuelle universer. De er flasket op med teknologi og har et andet syn på det end den ældre generation, som er lidt mere afvisende. Ofte er det den yngre generation, som er med til at udbrede ny teknologi og gøre den mere mainstream til resten af befolkningen. Så derfor er det fedt at se, at de unge tager imod og er nysgerrige på metaverser og mulighederne, det åbner for,” siger Claus Holm, landechef for Samsung Danmark.

Investeringer i metavers er ikke kun fremtidssnak. Blandt unge mellem 18-29 år svarer knap en femtedel (18%), at de kunne forstille sig at investere i indretning, tøj, kunst, husdyr mm., hvis det ikke er for dyrt. Når de bliver bedt om at prioritere, svarer en femtedel (20%), at de helst vil investere i boliger i metavers. Herefter kommer rejser, event-billetter og tøj.

Men de ældre generationer deler ikke de unges interesse. Mere end halvdelen mellem 50-64 år (54%) svarer, at de slet ikke er interesserede i at bruge tid i virtuelle universer. Dertil svarer 82% i samme aldersgruppe, at de ikke er villige til at investere i metaverser.

De unge er klar til et liv med virtuelle universer

”Min oplevelse er, at uvished om, hvordan nye teknologier kommer til at spille ind i hverdagen, gør os ekstra opmærksomme. Men efterhånden som man får mulighed for at udforske og prøve kræfter med nye teknologier, spredes interessen,” siger Claus Holm, landechef for Samsung Danmark.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>