Telenor øger værn mod digitalt identitetstyveri
Hjem Telekommunikation Derfor Telenor øger værn mod digitalt identitetstyveri

Derfor Telenor øger værn mod digitalt identitetstyveri

Af Redaktionen

Alt for mange danskere genbruger deres passwords på tværs af tjenester og er dermed i risiko for identitetstyveri og svindel med NemID, bank- og kreditkort.

Derfor udvider Telenor nu løsningen NetSikker Plus med servicen ID Vagt, som hjælper med at beskytte dine personlige oplysninger på nettet og advarer dig, hvis de er med i et datalæk.

Mere end hver tredje dansker er bekymret for identitetstyveri og svindel med Nem-ID, bank- og kreditkort. Det viser en undersøgelse blandt mere end 1.100 danskere foretaget af analyseinstituttet Norstat på vegne af Telenor. Og frygten er ikke ubegrundet. Tal fra Danmarks Statistik fra 2020 viser nemlig, at halvdelen af befolkningen genbruger deres kodeord til sociale medier på andre tjenester, mens hver ottende bruger samme login på sociale medier og NemID.

Derfor lancerer Telenor nu servicen ID Vagt som en del af produktet NetSikker Plus. ID Vagt kan hjælpe dig med at beskytte dine personlige oplysninger på nettet og advare dig via e-mail, hvis de er med i et datalæk, så du hurtigt kan reagere og ændre dit password.

Telenor øger værn mod digitalt identitetstyveri”Som leverandør af digital infrastruktur har vi et ansvar for at passe på vores kunder og hjælpe dem med at færdes trygt og sikkert på nettet. Internettet er et fantastisk sted med uendelige muligheder, og det skal vores kunder kunne nyde – og samtidig føle sig helt trygge ved, at Telenor har deres ryg, hvis uheldet er ude,” siger Christian Hoffmann, der er direktør for privatmarkedet hos Telenor.

En farlig kombination af oplysninger

Telenor inkluderede tidligere på året servicen NetSikker i alle mobilabonnementer til privatkunder. NetSikker fungerer som en forsikring og dækker brugeren af abonnementet i sager, der omhandler digitale krænkelser, såsom publicering af uønsket indhold uden samtykke, digital mobning og falske profiler.

Siden fulgte NetSikker Plus, som for 49 kr./md. dækker hele familien mod digitale krænkelser og ID-tyveri, fx hvis et familiemedlems personoplysninger bruges til at optage lån eller købe varer uden samtykke. Nu breder Telenor Netsikker Plus ud til også at inkludere ID Vagt.

ID Vagt kan holde øje med op til fem e-mails og advare brugeren, hvis en af dem optræder i et datalæk. Det vil ikke nødvendigvis betyde, at brugeren er blevet hacket, men er som oftest tegn på, at en hjemmeside, hvor man har brugt sin e-mail som brugernavn, har haft et sikkerhedsbrud.

Det kan betyde, at e-mailen og muligvis passwordet er tilgængelige på ”the dark web”, og det kan få store konsekvenser – især hvis man hører til den halvdel af befolkningen, som bruger samme password til flere tjenester. Det er nemlig ofte kombinationen af personlige oplysninger såsom adresse og CPR-nummer, som hackere kan finde på forskellige tjenester og sociale medier, der i værste fald kan medføre, at de kan optage lån eller købe varer i dit navn og for dine penge.

”Som udgangspunkt bør man aldrig genbruge sit password, men virkeligheden er desværre, at mange gør det alligevel – i et eller andet omfang. Derfor vil vi gerne sikre, at vores kunder får hurtig besked, hvis deres oplysninger florerer på nettet, så de kan nå at reagere og ændre deres password, inden det er for sent,” siger Christian Hoffmann fra Telenor.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>