Derfor viser pristjenester ikke de billigste og hurtigste internetforbindelser Facebook LinkedIn Twitter
Hjem Nye Produkter Derfor viser pristjenester ikke de billigste og hurtigste internetforbindelser Facebook LinkedIn Twitter

Derfor viser pristjenester ikke de billigste og hurtigste internetforbindelser Facebook LinkedIn Twitter

Af Redaktionen

Forbrugerne finder sjældent det billigste internet på tjenester, der sammenligner priser, viser test af sammenligningstjenesterne foretaget af internetfirmaet Fiberby.

Du er flyttet ind i en ny lejlighed og skal have etableret internet.

Samtidig vil du gerne finde et godt tilbud, så hvad gør du? Jo, du går på en af prissammenligningsportal som f.eks. Samlino.dk, Tjekbredbaand.dk eller Bredbånd.dk, taster din adresse ind og læser op på, hvilket internet der er tilgængelig og til hvilken pris.

Problemet er bare, at de fleste sammenligningstjenester slet ikke giver et retvisende billede af de bedste tilbud i markedet. Og det er mange forbrugere ikke klar over.

Det forklarer internetfirmaet Fiberby, som til daglig leverer fibernet til omkring 25.000 husstande, eller mere end 700 boligforeninger, i hovedstaden, og som tilbyder et af de mest prisstærke produkter i markedet, nemlig 1.000 Mbit fibernet for kun 125 kr. om måneden.

Alligevel dukker Fiberbys usædvanligt billige tilbud ikke op på hovedparten af sammenligningstjenesternes hjemmeside, og det ærgrer virksomheden på forbrugernes vegne.

Derfor viser pristjenester ikke de billigste og hurtigste internetforbindelser Facebook LinkedIn Twitter– De fleste forbrugere benytter jo hjemmesider som disse til at finde det bedste tilbud på internet på deres adresse. Men forbrugerne overser ofte, at kun udvalgte tilbud er med, for typisk indgår internetleverandører kun i en prisoversigt på en sammenligningstjeneste, hvis firmaet har et samarbejde med og betaler penge til tjenesten for at blive prisovervåget. Det har vi ikke valgt at gøre, og derfor dukker vi ikke op på disse hjemmesider, siger administrerende direktør hos Fiberby, Jakob Frederiksen.

Dobbelt så dyrt
På Internetpriser.dk er billigste tilbud på 1.000 Mbit FastSpeed med 299 kr. pr. måned, altså mere end dobbelt så dyrt som Fiberby. På Tjekbredbaand.dk er FastSpeed billigste løsning med 198 kr. for 1.000 Mbit om måneden, 73 kr. dyrere end Fiberby.

TjekBredbaand.dk oplyser, at de ”modtager penge for at formidle kunder til internetudbydere”, og at de kun håndplukker ”et udvalg af bredbånd/fiber” i deres oversigt.

– Ligesom de største sammenligningsportaler som Momondo.com, Hotels.com og Pricerunner.com, så viser vi ikke ALLE produkter på markedet. Hos Tjekbredbånd er vi ikke blevet kontaktet omkring at indgå et samarbejde med Fiberby.dk, men vi vil være meget interesseret i at indgå et samarbejde, udtaler Kasper Ottosen hos TjekBredbaand.dk.

TEST AF SAMMENLIGNINGSTJENESTER: SÅDAN GJORDE VI

Fiberby testede prisen på 1.000 Mbit fibernet per måned, helt præcist på 50 adresser i Fiberbys leveringsområde i København.

Hverken Samlino.dk, Tjekbredbaand.dk, Bredbånd.dk og Internetpriser.dk viser Fiberby blandt typiske mere end 20 leverandører per hjemmeside, selvom Fiberbys pris slår alle andre listede tilbud på hjemmesiderne.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>