Det bliver endnu hurtigere at lade elbilen i Svendborg
Hjem BÆREDYGTIGHED Det bliver hurtigere at lade elbilen i Svendborg

Det bliver hurtigere at lade elbilen i Svendborg

Af Redaktionen

Det skal være nemt og bekvemt at køre elbil i Svendborg.

Derfor bliver SEF’s fire ladestandere nu opgraderet og dermed endnu hurtigere.

Samtidig slutter to års prøveperiode med gratis opladning: “Vi har gjort Svendborg til en attraktiv by at lade i – nu tager vi næste skridt og gør det endnu mere effektivt at vælge en bæredygtig transportform, ”lyder det fra SEF’s markedsdirektør, Claus Holm Andersen.

Indtil for to år siden var Svendborg ikke en særlig attraktiv by at lade sin elbil i. Men med opsætningen af fire ladestandere i 2019, er Svendborg nu en af de byer i Danmark med rigtig gode muligheder for at lynlade sin elbil på offentlige placeringer.

“Hele idéen med de fire ladestandere har jo været at give folk lysten til at køre i elbil og støtte en mere bæredygtig transportform,” siger Claus Holm Andersen, der er markedsdirektør i SEF A/S og nævner, at det tapper ind i SEF’s overordnede formål og værdigrundlag om at bidrage til den grønne omstilling.

De fire el-ladestationer, der er tale om, er at finde ved SG Hallen, Voldgade, Ramsherred og Rådhusgården.

Gratis opladning har givet et skub

At de første to år har været gratis, har været et forsøg på at vække folks nysgerrighed på elbiler og gøre det nemt for dem at tage et grønnere valg.

“Vi vil gerne gå forrest inden for grøn energi i SEF og gøre det mere tilgængeligt for folk at vælge elbiler. Derfor valgte vi helt ekstraordinært at gøre det gratis de første to år,” fortæller Claus Holm Andersen og nævner, at de to års gratis opladning oprindeligt kun var tiltænkt gratis i et år, men efter et år valgte SEF at forlænge perioden med endnu et år for at påskønne elbilismen yderligere på Sydfyn.

Det bliver endnu hurtigere at lade elbilen i Svendborg

SEF Energi ladestander i Svendborg i samarbejde med Monta

Det har uden tvivl været med til at gøre Sydfyn mere attraktiv for både lokale og turister med elbil.

“Vi har gjort Svendborg til en attraktiv by at lade i. Det kan vi blandt andet se på forskellige elbil-platforme, hvor Svendborg får meget positiv omtale. Men vi kan også se det i det meget stigende forbrug, vi har på de fire ladestandere. Og det er jo et rigtig godt tegn,” siger Claus Holm Andersen.

Hurtigere og mere effektiv opladning

Per 1. februar bliver de fire standere opgraderet og dermed endnu hurtigere. Men det betyder også, at en æra med gratis opladning er slut. Prisen matcher markedsprisen på resten af landets offentlige hurtig- og lynladere, men er man kunde hos SEF, er prisen halveret, og har man ladeboks gennem SEF, er prisen yderligere minimeret.

“Vi tror, det har været en rigtig god investering at gøre det gratis de første to år. En hjælp til at komme i gang med at køre elbil og en måde, hvorpå vi har vist vejen til rationel anvendelse af energi. Men vi forventer også, at folk kan se fornuften i den nye betalingsmodel, og at det er en konkurrencedygtig måde at lade sin bil hurtigt op på,” forklarer Claus Holm Andersen og nævner, at alle naturligvis har mulighed for at blive elkunde hos SEF og dermed få adgang til de lave priser på de fire lynladere. SG Hallens ladestander er den hurtigste og er løbende blevet opgraderet. Den er nu på 150 kW, hvor de tre andre ladestationer før var på 50 kW og nu er på 75 kW.

“Det betyder, at folk kan lade deres biler mærkbart hurtigere. Og det vil alt andet lige have den effekt, at vi kan hjælpe flere med at lade deres biler. Altsammen noget, der gør det mere attraktivt at køre elbil i Svendborg.”

Betalingsløsningen implementeres i samarbejde med den danske teknologivirksomhed Monta. Monta er en innovativ virksomhed, som har udviklet en 100 pct. digital løsning til styring af såvel private som offentlige ladestandere. Opladning på ladestanderne kan enten foregå via Monta-app’en eller via andre betalingsmetoder som f.eks. kreditkort. I Monta-app’en har man fuldt overblik over sine opladninger og betalinger og samtidig adgang til 150.000 ladestandere i hele Europa, så man kun behøver én løsning til at få opladet sin el- eller pluginhybridbil.

Fakta:

Hvor står de fire ladestandere?

  • Parkeringspladsen ved Ramsherred foran Svendborg Rådhus
  • Parkeringspladsen i Rådhusgården
  • Parkeringspladsen i Voldgade
  • Parkeringspladsen ved Svendborg Idrætscenter.

Hvad koster det at lade på de fire standere?

Som almindelig ladebruger (ikke kunde hos SEF Energi) er den aktuelle pris for at lade 1 kWh 6 kr.

Er man elkunde hos SEF Energi, falder kWh-prisen til 3 kr. pr. kWh, og har man yderligere en ladeboks derhjemme fra SEF Energi, falder den yderligere til 1,50 kr. pr. kWh.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>