Det er fantastisk at se de muligheder, den digitale udvikling giver.
Men i takt med at samfundet bliver mere og mere opkoblet og sammenkoblet, bliver det vigtigt at reflektere over, hvordan udviklingen understøtter vores fysiske og psykiske velbefindende, og at den teknologiske udvikling sætter vores sundhed i centrum.
Vi lever i et samfund, som bliver mere og mere opkoblet og sammenkoblet. En smartphone er ikke længere bare en telefon, men også din bank, underholdning, dagligvarebutik, lærer og meget mere. Dit tv kan reagere på dine stemmekommandoer, og du kan starte din vaskemaskine uden overhovedet at være i samme rum. Flere og flere ting i din hverdag begynder at være opkoblet og sammenkoblet i et digitalt økosystem, som har mange positive effekter for samfundet og for den enkelte.
Men i det opkoblede liv begynder flere og flere at tænke over, hvor meget tid de bruger foran skærmene, på fysisk aktivitet og på søvn, og over, at det føles, som om man hele tiden bliver afbrudt og ikke er til stede i nuet. Samsung mener, at det er vigtigt, at den tekniske udvikling understøtter menneskers sundhed, og at vi som individer og samfund skal forberede os med viden og værktøjer, som gør, at der bliver passet på vores sundhed på en holdbar måde.
Et sundt opkoblet liv betyder, at man anvender sin skærmtid på noget meningsfyldt, at man kan logge af og ned, at man har tid til motion, til uforstyrret søvn og til at være sammen med venner og familie.
Hos Samsung har vi vores egen platform, S-Health, hvor vi opmuntrer til et sundere liv ved blandt andet at kunne hjælpe vores brugere med deres kost, træning og stresshåndtering. Vores nyeste S10-model har blandet andet reduceret den mængde blåt lys, skærmen udsender. Det er også vigtigt at kunne lægge teknikken fra sig og bare være. At slå unødvendige pushbeskeder fra og ikke have mobilen med i soveværelset. Galaxy S10 kommer også med Googles ”Digital Wellbeing”, som er en funktion der hjælper dig med monitorere, hvor meget du benytter din smartphone. Dette kan føre til, at vi foretager mere bevidste valg omkring, hvor ofte og hvor meget vi bruger vores smartphone.
Alt, hvad vi gør, gør vi med vores brugere in mente. Vi vil gerne have, at det, vi gør, gør deres liv lettere – og et element i det er selvfølgelig, at de skal have det så godt som muligt i den opkoblede og sammenkoblede verden, vi lever i i dag.