Hjem Nyheder Det offentlige har 5.327 it-leverandører

Det offentlige har 5.327 it-leverandører

Af Redaktionen
Det offentlige har 5.327 it-leverandører

I 2017 fakturerede 5.327 it-virksomheder landets offentlige myndigheder og virksomheder (kommuner, regioner, stat og off. forsyningsselskaber) for i alt 13,6 mia. kr. Det viser en ny opgørelse fra UdbudsVagten.

Det offentlige har 5.327 it-leverandører 2Det er 34 flere it-leverandører end i 2016, hvor det offentlige benyttede 5.293 it-firmaer.

”Vi ser et bredt felt af it-virksomheder, hvor alt fra de helt store til de små og fra generalisterne til de meget specialiserede firmaer byder ind med løsninger til det offentlige. Det viser om noget, at det i den grad summer af digitalisering i hele samfundet,” siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

I 2016 lå det samlede fakturabeløb fra it-branchen på 13,4 mia. kr., der dog ikke helt kan sammenlignes, da Roskilde og Sorø Kommuner endnu ikke er inkluderet i 2017 opgørelsen.

Ser man på underbrancherne, er de 5.327 it-leverandører fordelt således:

  • It-konsulenter: 3.085
  • Udgivelse/udvikling af software: 1.265
  • Engroshandel med it-udstyr: 535
  • Informationstjenester: 442

For underbranchen It-konsulenter er faktureringen fra 2016 til 2017 steget fra 9,1 mia. kr. til 9,5 mia. kr. For Udgivelse/udvikling af software er der i samme periode sket et fald fra 440 mio. kr. til 390 mio. kr.

Der er også sket et fald i Engroshandel med it-udstyr, hvor den samlede fakturering er gået fra 3,5 mia. kr. i 2016 til 3,3 mia. kr. i 2017. Informationstjenester er til gengæld gået frem fra 360 mio. kr. i 2016 til 432 mio. kr. i 2017.

”Åbenhed og gennemsigtighed er for de fleste politikere både positive og nødvendige principper, når det gælder offentlig forvaltning, og særligt når det gælder offentlige indkøb. Vi har arbejdet med dataindsamling fra det offentlige i mange år, og vi kan se, at gennemsigtighedsprincipperne i stigende grad er indarbejdet i det offentliges procedurer. Ranglisten er et godt eksempel på, hvilke typer informationer man kan udvinde af det offentliges data, selvom den kun præsenterer toppen af isbjerget,” udtaler Kevin Leig Bengtsson, CEO, UdbudsVagten.

Om analysen

UdbudsVagten indsamler hvert år data omkring pengestrømmen mellem det offentlige og det private. Alle transaktioner er inkluderet, og det gælder således ikke kun udbudsrelaterede transaktioner.

Du kan læse hele ranglisten her: http://rangliste.udbudsvagten.dk/

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>