Hjem Undersøgelse Det smarte hjem vinder udbredelse

Det smarte hjem vinder udbredelse

Af Redaktionen
Det smarte hjem vinder udbredelse

I dag har hvert andet danske hjem minimum ét smart home-produkt installeret. Coronapandemien har flyttet fokus fra bekvemmelighedsprodukter, såsom smart tv og -højtalere, til produkter, der kan forbedre indeklimaet.

For 30 år siden var smart home-produkter et luksusprodukt for de få. I dag er det et produkt, der er at finde i mere end hvert andet hjem iflg. en YouGov undersøgelse, der er foretaget på vegne af Netatmo, der netop har fejret 10-års jubilæum. Iflg. Netatmo vil dét tal vokse til hele 85 procent om 10 år. Smart home-bølgen har nemlig de seneste år fået vind i sejlene i takt med den massive udbredelse af smartphones og bredbånd.

Iflg. undersøgelsen, der er lavet på 1.003 danskere, er smart home-produkter, der forbedrer bekvemmelighed, komfort og sikkerhed i hjemmet i førersædet. Især er der størst interesse for at bringe smarte elektronikprodukter, som Smart TV og intelligente højtalere, ind i hjemmet.

Under coronapandemien er der kommet yderligere fokus på indeklima

Mens hver tredje dansker før coronapandemien var mest interesseret i at gøre deres hjem mere komfortabelt, og hver sjette øge hjemmets sikkerhed (16%), så har færre end hver tiende haft et ønske om at gøre deres hjem mere bæredygtigt (9%) eller sundere at befinde sig i (7%).

Dét har ikke overraskende ændret sig under coronapandemien, hvor de fleste har tilbragt væsentligt mere tid inden døre i eget hjem. Hvor kun én ud af 20 (5%) ønskede smart home-produkter til styring eller måling af luftkvaliteten før pandemien, er luftkvalitet og sundhed nu noget hver sjette dansker (16%) går op i. Det samme kan siges om hjemmets bæredygtighed, som 12% er blevet mere bevidste om.

”Denne bevidsthed omkring bæredygtighed er vi meget glade for at se. Dét er nemlig noget, vi selv går rigtig højt op i her hos Netatmo. Hele vores serie af smart home-produkter bygger nemlig på den kongstanke, at vores produkter skal have en meget lang levetid. Har man først købt et af vores produkter, får man hele serien af opdateringer med, ganske gratis og automatisk, og der er derfor ingen grund til at købe nyt. Derudover har vi mange produkter, der netop hjælper til bedre energieffektivitet og indeklima,” fortæller Fred Potter, der er grundlægger og direktør for Netatmo.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>