Skyen sparer tonsvis af CO2-udledning
Hjem NYHEDER Det viser at Skyen sparer tonsvis af CO2-udledning

Det viser at Skyen sparer tonsvis af CO2-udledning

Af Redaktionen

[DEBAT] Med brugen af skyen kan virksomheder reducere elforbruget forbundet med IT-tjenester med mere end 80 procent og samtidig reducere CO2-udledningen til nul, viser en ny rapport fra IDC.

 Skyen er navnet på et netværk af datacentre, der kører tjenester som Facebook, Gmail, Spotify, TikTok og mange flere.

Sådanne cloud-platforme eller IT-platforme kan også drive andre IT-tjenester, såsom lagring, databaser, backup, programmer mv.

Skyen sparer tonsvis af CO2-udledning

En stor del af de teknologiske løsninger og services, som vi bruger i vores daglige drift, driftes i såkaldte cloud-platforme. Samtidig har mange virksomheder stadig deres egne datarum eller datacentre med servere, der kører forskellige applikationer.

Hvis virksomheder flytter deres IT-infrastruktur og applikationer til skyen, bidrager de også til en grønnere verden. Årsagen er, at flere og flere cloud-datacentre er drevet af vedvarende energi. Derudover udnytter skyen servere, netværksudstyr, køling og anden hardware mere effektivt, end det er muligt i virksomhedens egne datacentre.

Det er ikke noget, jeg finder på. Det er den anerkendte analysevirksomhed IDC, der slår fast, at cloud-tjenester bidrager til øget bæredygtighed. “Cloud datacentrene hjælper med at reducere CO2-udledningen, fordi skyen udnytter hardware og software mere effektivt.

Emissionsreduktionen kommer fra smartere energiforbrug, optimeret køling, optimering og bedre udnyttelse af servere, storage og anden hardware, “skriver IDC i rapporten ’Worldwide CO2 Emissions Savings from Cloud Computing’.

Ifølge IDC kan overgangen til cloud-tjenester bidrage til en reduktion af udledningen på mindst en milliard ton CO2 over de næste fire år globalt.

Udover at cloud-datacentre udnytter maskinflåden effektivt, bliver mange af virksomhedernes egne servere heller ikke brugt. Analyser foretaget af IT-virksomheden Oracle viser, at omkring 30 procent af alle servere i virksomhedernes egne computerrum er “zombie”-servere, der ikke har arbejdsopgaver, men alligevel bruger strøm.

En af vores kunder reducerer nu CO2-udledningen med 5 tons årligt ved at flytte sin IT- infrastruktur til skyen. Derudover har koncernen reduceret elforbruget relateret til IT-drift med 86 procent.

Det er vigtige tal at præsentere for både klimabevidste kunder, og når koncernen skal udarbejde sin bæredygtighedsrapportering til myndigheder, investorer og medarbejdere.

Skalerbarhed, ydeevne, fleksibilitet, sikkerhed og pris er velkendte argumenter for at flytte applikationer og infrastruktur til cloud-platforme. Nu er “bæredygtighed” også et vigtigt argument.

Af SYSCO

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>