Dustin satser på et grønnere lager – installerer solcelleanlæg og LED
Hjem BÆREDYGTIGHED Dustin satser på et grønnere lager

Dustin satser på et grønnere lager

Af Redaktionen

Nu installerer Dustin et godt 2.400 kvadratmeter stort solcelleanlæg på sit centrallager uden for Stockholm, som betjener hele det nordiske marked.

Desuden udskiftes alle gamle belysningsarmaturer i den 20.000 kvadratmeter store produktionshal med nye, moderne og intelligente LED-armaturer.

Initiativet skal bidrage til Dustins bæredygtighedsmål om at have nul klimapåvirkning i værdikæden i år 2030.

Dustin regner med, at solcelleanlægget vil forsyne lageret med 405.000 kilowatt-timer vedvarende energi om året, hvilket svarer til 30 procent af elforbruget. Desuden vil de nye LED-armaturer reducere elforbruget med 30 procent. Sammen med de nye LED-armaturer betyder solcelleanlægget, at Dustins indkøb af el bliver 30 procent af, hvad det er i dag.

Dustin satser på et grønnere lager – installerer solcelleanlæg og LED“Vi arbejder løbende på at gøre lageret endnu mere klimaintelligent. Dette er et vigtigt skridt frem mod vores bæredygtighedsmål om at have nul klimapåvirkning i værdikæden i 2030. På den måde bidrager vi til, at der produceres ny grøn elektricitet. Vi arbejder dedikeret på at reducere emissionerne inden for de områder, vi kan påvirke i vores værdikæde, fortæller Henrik Lampa, bæredygtighedschef hos Dustin.

Dustin er også en del af Axel Johnson-koncernens kæmpesatsning, hvor Sveriges største solcellepark bliver bygget. Den vil fordoble af landets bestand af solcelleparker.

Solcellerne på centrallageret sættes i drift i november. Ejendommen ejes af logistikejendomsaktøren Logicenters, og Swede Energy har opført og installeret solcelleanlægget.

“Det er rigtig dejligt, at vi nu kan sætte solcelleanlægget i drift. Ikke mindst fordi vi kan gennemføre projektet sammen med Logicenters, som er en spændende aktør med høje bæredygtighedsmål. Denne solenergiinstallation bliver endnu et bevis på, at Dustin arbejder aktivt for at reducere sin klimapåvirkning,” fortæller Markus Duseus, regionsansvarlig hos Soltech Energy Solutions.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>