Elektriske løbehjul hitter hos danskerne

Der er fart på når de nye elektriske løbehjul bevæger sig frem i trafikken.

Elektriske løbehjul hitter hos danskerne 1Siden januar i år har det været tilladt at køre på elektriske løbehjul, segboards og motoriserede skateboards på cykelstier, og det er noget mange byboere har fået øjnene op for.

Og der er også fart på efterspørgslen – de nye løbehjul med elektrisk motor tegner til at blive en af årets helt store hit. Hvad enten vi lejer dem kortvarigt eller som stadigt flere vil: Købe deres eget løbehjul og gøre transporten lidt nemmere og lidt grønnere end for eksempel at tage bilen.

Søgningerne efter elektriske løbehjul på Danmarks største produkt- og prissammenligningstjeneste PriceRunner har i de seneste uger taget et stort spring op, og det mest populære elektriske løbehjul ligger helt oppe i Top 20 over de mest søgte produkter i Danmark.

”Elektriske løbehjul bliver et sommerhit i år. Det er meget usædvanligt, at et nyt produkt på så kort tid kommer op blandt de mest søgte produkter i Danmark. Det vidner om stor interesse for at få fat i et elektrisk løbehjul, og interessen har fået et fornyet kraftigt skub bagi nu hvor det bliver forår, ” siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner i Danmark.

Det er løbehjulet Xiaomi M365, der storhitter hos mange danskere, der gerne vil hurtigere og nemmere frem i trafikken. Prisen for løbehjulet varierer lige fra 3090 kroner i den billigste butik til 5696 kroner i den dyreste butik.

Det er tydeligt, at det er ønsket om en mere grøn levestil hos mange byboere, der slår igennem her. I stedet for bilen eller knallerten er det elektriske løbehjul blevet et godt alternativ og samtidigt med til at fremme ønsket om at reducere klimabelastningen, når vi lader os transportere rundt i byen.

”Hvis du på jagt efter et elektrisk løbehjul er vores bedste råd at undersøge markedet først og sammenligne priser inden du køber løbehjulet, hvis du ikke vil betale for meget. For der er altid en del penge at spare ved at sammenligne priser, ” siger Martin Andersen.

En del ulykker

Det kan være farligt at køre på et elektrisk løbehjul med op til 20 km/t. Det viser en amerikansk rapport, som flere medier i Danmark har omtalt.

Ifølge en rapport fra forbrugerforeningen Consumer Reports i USA er over 1.545 patienter behandlet for skader de har pådraget sig, mens de kørte rundt på et el-løbehjul.

Skaderne omfatter alt fra hjernerystelse til kraniebrud, knoglebrud og dødsfald. Der findes ikke en lignende statistik herhjemme, men ifølge Ekstra Bladet oplever de københavnske skadestuer en stigning i skader, der skyldes kørsel på elektriske løbehjul. Det er primært soloulykker, der rapporteres om.

Alligevel er sikkerhedsudstyr som hjelm og knæ/albuebeskyttere ikke lovpligtigt at bruge.

”Vi anbefaler dog alle, der investerer i et elektrisk løbehjul at de også bruger penge på en hjelmog for eksempel knæ og albuebeskyttere,” siger Martin Andersen.

De FEM mest populære elektriske løbehjul

  1. Xiaomi M365
  2. Segway KickScooter ES2
  3. Segway Kickscooter ES1
  4. Brigmton BSK-800
  5. Denver DSC-65100

De FEM mest populære Segboards

  1. Denver DBO 6550
  2. Denver DBO 6501
  3. Denver DBO 6520
  4. Brigmton Hoverboard B board 63
  5. Razor Hovertrax 2.0