Elever fra H.C. Ørsted Gymnasiet i DM-finale med grøn teknologi
Hjem Uddannelse Elever fra H.C. Ørsted Gymnasiet i DM-finale med grøn teknologi

Elever fra H.C. Ørsted Gymnasiet i DM-finale med grøn teknologi

Af Redaktionen

Benjamin Boholt Hilton, Emilie Nyholm-Christensen, Philip Rying fra 3a1 fra H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby vandt det regionale mesterskab i DM i Teknologi og Erhvervscase og skal onsdag d. 29. september i finalen på Børsen.

Reducerer kvælstofudvaskning

Gruppen har udviklet et håndholdt apparat til måling af næringsstofindhold i jorden. Det betyder, at landmanden kan justere sin gødning efter varierende behov på marken. Teknologien vil reducere overgødskning og dermed udvaskning af bl.a. kvælstof i vandmiljøet.

Elever fra H.C. Ørsted Gymnasiet i DM-finale med grøn teknologi

Philip, Benjamin og Emilie fra H.C. Ørsted Gymnasiet skal til DM-finale i Teknologi og Erhvervscase

Samarbejde med eksperter

Under udviklingen har Emilie, Benjamin og Philip samarbejdet med forskellige eksperter fra landbrugsorganisationer og universiteter. De har formået at udvikle et produkt, der med få modifikationer kan sættes i produktion.

Konkurrence for HTX og HHX

DM i Teknologi og Erhvervscase er et mesterskab, der udfordrer eleverne fra henholdsvis det tekniske gymnasium (htx) og handelsgymnasiet (hhx) på deres evner inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent. Konkurrencen er samtidigt et eksempel på, hvad det er, der gør disse to gymnasieretninger til noget særligt.

Præmieoverrækkelsen ifm. finalen livestreames fra Børsen den 29. september kl. 11.30 – 12.15, hvor alle kan se kåringen af de nye danmarksmestre i henholdsvis Teknologi og Erhvervscase.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>