En aktiv hverdag er vigtig

Sundhed og motion fylder mere og mere i vores hverdag, og det er med god grund.

En aktiv hverdag er vigtig 1
Levaktivt – motion er vigtigt

Motion i hverdagen er vigtig, og skaber mere glæde og overskud for dig og dine nærmeste i både arbejdstimerne og fritiden. Et mere aktivt liv skaber desuden også et sundere sind, og i mange tilfælde et forlænget liv.

Vigtigheden ved at motionere

Undersøges de positive påvirkninger motion har ved os med medicinske briller, så kan selv en begrænset mængde af motion have en stor forebyggende effekt på hjertesygedomme, risikoen for blodpropper, gigt/”stivhed” i led og muskler og højt blodtryk. Udover den positive indflydelse motionen har på vores biologi i kroppen, så er motion også med til at skabe en gladere og mere energifyldt hverdag. Undersøgelser viser at en smule øget motion til hverdagen både øger indlæringsevnen, vender aldringsprocessen og reducerer symptomer på depression.

Nemme måder at få din daglige motion på

For nogle kan det at tilføje motion til den travle hverdag, virke en anelse tungt og besværligt. Heldigvis behøver du ikke at benytte fitnesscentre, løbe ture efter arbejde eller mødes med venner til sport hver eneste gang. Har du mulighed for at cykle på arbejde, eller tage en længere gåtur i rask tempo enten før eller efter arbejde, så kan det være nok til det øgede livs- og energioverskud. Har du mulighed for at stå på arbejde i halvdelen af arbejdstiden, så kan den lille ændring også være med til øgede motion til hverdagen. Det behøver ikke være løbeture eller sure timer i fitnesscentret, som gør forskellen. Hvor meget træning og motion din krop behøver, er selvfølgelig forskellig fra individ til individ. Det varierer meget målt på både alder, kropsbygning og specielt dit mål med den øgede træning til hverdagen. Jagter du et vægttab, forsøger du at bevare vægten eller ønsker du blot en sundere hverdag? Tag snakken med dig selv, inden du tilføjer motion til hverdagen.

Vær’ aktiv med andre, det motiverer

Det at motionere kan godt føles som overlevelse, og noget som skal overstås. Forsøg derfor at motionere med andre, hvis det er muligt. Mødes du med en ven til en lang gåtur, melder dig til badminton eller noget helt tredje, gør ikke forskellen. Undersøgelser viser, når der motioneres med andre, så bliver vi mere motiveret. Desuden er dette den ideelle måde at stifte nye bekendtskaber, og samtidig udfordre dig selv lidt mere. Motioneres der med en makker, så har vi det med at presse os selv lidt mere, og skubbe grænsen hver gang. Vi har det også med at være bedre til at komme afsted på gå- eller løbeturen, hvis vi har en aftale med andre. Dertil, så er motion med andre også mere underholdende og er med til at gøre det til en leg, frem for noget vi skal have overstået i dagligdagen.