EOS Aluminium Al2139 AM – en ny højstyrket letvægtslegering med enestående ydeevne ved forhøjede temperaturer
Hjem Nye Produkter EOS Aluminium Al2139 AM – ny højstyrket letvægtslegering med enestående ydeevne ved forhøjede temperaturer

EOS Aluminium Al2139 AM – ny højstyrket letvægtslegering med enestående ydeevne ved forhøjede temperaturer

Af Redaktionen

Med EOS’ højstyrkede aluminiumslegering til 3D-print kan virksomheder markant reducere emnernes vægt samtidig med, at en hurtig et-trins varmebehandlingsproces sikrer en mere omkostningseffektiv produktion.

EOS, der er førende leverandør af ansvarlige fremstillingsløsninger via industriel 3D-printteknologi, præsenterer nu et nyt materiale, EOS Aluminium Al2139 AM.

Legeringen, der er udviklet specielt til additiv fremstilling (AM), tilbyder enestående ydeevne ved forhøjede temperaturer op til 200 ºC. Det er den af EOS’ AM-aluminiumslegeringer, der har den højeste styrke, og som overgår en række lignende legeringer, der i øjeblikket er tilgængelige på markedet. EOS Aluminium Al2139 AM, med øgede styrkeegenskaber, giver kunderne gode muligheder for markant at reducere vægten af ​​fremstillede emner uden at gå på kompromis med styrken.

EOS Aluminium Al2139 AM – en ny højstyrket letvægtslegering med enestående ydeevne ved forhøjede temperaturer

I varmebehandlet tilstand opnår Al2139 AM en flyde- og trækstyrke på omkring 500 MPa (megapascal), den højeste styrke for AM aluminiumslegering. Materialet har også høj styrke ved forhøjede temperaturer op til 200 °C og god korrosionsbestandighed. Takket være metallets hurtige og enkle et-trins varmebehandlingsproces kan virksomheder spare op til 88 procent tid med aktiv varmebehandling – hvilket sikrer en hurtigere emnefremstilling. Komponenter fremstillet ved hjælp af EOS Aluminium Al2139 AM kan også elektropoleres og anodiseres.

Enestående ydeevne til krævende anvendelsesområder

Kombinationen af ​​lav vægt og høj styrke gør EOS Aluminium Al2139 AM velegnet til en række højtydende og krævende anvendelsesområder såsom luftfart, transport, væddeløb og rumfartsindustrien. Samtidig tilbydes kontraktfremstillingssektoren øget fleksibilitet og forbedret omkostningsstyring af produktion og materialer. EOS Aluminium Al2139 AM-materialet samt processen beregnet til EOS M 290 er planlagt til frigivelse i Q1/2022, hvor der også kommer EOS DMLS®-systemer.

Sascha Rudolph, Senior Vice President EOS Metal Materials sagde: “Hos EOS stræber vi konstant efter at forbedre ydelsen af ​​de emner, som vores kunder fremstiller, samtidig med at vi reducerer materialeforbruget og strømliner produktionsprocesserne. EOS Aluminium Al2139 AM er kulminationen på vores bestræbelser om at tilbyde producenterne nye materialeinnovationer.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>