Få styr på hjemmekontoret

Under Corona-epidemien er der mange, der har fået øjnene op for, at det er værd at prioritere indretningen af sit hjemmekontor, så du både føler dig tilpas med at arbejde derhjemme samtidig med, at du er mest effektiv.

Få styr på hjemmekontoret

Det, der skal afgøre, hvor du vælger at placere hjemmekontoret, er, hvad kontoret skal bruges til.

Hvis du f.eks. har behov for at kunne arbejde koncentreret, er det vigtigt at vælge et lokale til hjemmekontoret, der er isoleret fra øvrige aktiviteter i hjemmet.

Hvis du bruger hjemmekontoret som deltids- eller fuldtidsarbejdsplads, er det fornuftigt at placere det et sted, hvor du ikke behøver at se på det, når arbejdsdagen er ovre.

Møbler til hjemmearbejdspladsen

Hvis du bruger hjemmekontoret i mange timer dagligt, er det en rigtig god ide at prioritere en god kontorstol, hvor du tænker ergonomi ind i beslutningen. Du kan med fordel vælge en stol med et lille ryglæn, der giver dig optimal støtte i lænden.

Derudover kan det også være en god ide at vælge en stol med armlæn, hvilket også er det mest komfortable valg på den lange bane.

Vælg en stol, der har et sæde, der kan indstilles, så du sidder højt med en stor vinkel i hofte og knæleddet – gerne 120 til 140 grader. Man taler om, at det generelt er bedst at variere sin siddestilling så meget som muligt, hvilket sikrer, at du ikke bliver træt og stiv i kroppen. Du kan evt. veksle mellem kontorstolen og en træningsbold.

Indstil skærmen korrekt

I forhold til din kontorindretninger det vigtigt, at du indstiller din skærm korrekt, da dette nemt ellers kan føre til smerter i muskulaturen omkring nakken. Den optimale position er 50 til 80 centimeter fra brugeren. Du kan med fordel skråstille skærmen, ligesom du gør med computeren, da øjet læser bedst på en bagudrettet skærm.

Hvis du bruger en bærbar computer, kan det være en god ide at koble den til en ekstern skærm eller alternativt installere et bordstativ, så computeren kommer op i en bedre højde.